2023-03-18 17:24:13
Φωτογραφία για Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Στον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου ιερούργησε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον Διάκονο π. Γεώργιο Κορδάτο... Συμβουλεύοντας πατρικά τον νέο κληρικό τον προέτρεψε να θυμάται πάντοτε τον τόπο στον οποίο έλαβε τους δύο βαθμούς της ιερωσύνης. «Είναι η Ιερά Πόλη το Μεσολογγίου! Είναι ένας τόπος ιερός και άγιος, ποτισμένος από το αίμα μεγάλων ηρώων και μαρτύρων της πίστεως και της πατρίδος. Είναι ένας τόπος που διαλαλεί μέσα στην ανθρώπινη διαδρομή, ότι αξίζει κανείς να θυσιαστεί για την Ελευθερία της πατρίδος και να προσφέρει ακόμη και τη ζωή του για να αποδείξει τη γνησιότητα του ελληνικού φρονήματος και της αδούλωτης συνειδήσεώς του».

Τον προέτρεψε να έχει πάντα την συναίσθηση, ότι πλέον εντάσσεται και αυτός στην μεγάλη ιερατική οικογένεια της τοπικής μας εκκλησίας
. «Γίνεσαι και εσύ ένα μέλος αυτής της οικογένειας. Είναι ιερείς που αγωνίζονται και αγωνιούν. Να σέβεσαι και να τιμάς τον κόπο των προκατόχων σου. Να θυμάσαι ότι δεν είμαστε μία οικογένεια αναμάρτητων, αλλά μία οικογένεια αγωνιζομένων. Μην λησμονήσεις ότι, όπως το καλό που θα πράξει κάποιος από εμάς το εισπράττουμε όλοι μας καιχαιρόμαστε για αυτό, έτσι και το κακό που τυχόν κάνει ένας κληρικός το χρεωνόμαστε όλοι μας και πονάμε όλοι μας, αν ο Θεός επιτρέψει την πτώση ενός μέλους της ιερατικής μας οικογένειας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πνευματικό πατέρα του νέου πρεσβυτέρου λέγοντας: «ανάμεσα στους ιερείς να τιμάς πάντοτε τον πνευματικό σου πατέρα, τον π. Ανδρέα. Είναι ευλαβής και φιλακόλουθος κληρικός, κατηρτισμένος και μορφωμένος.

Έχει φόβο Θεού, αλλά και αγάπη για τους ανθρώπους. Να αναζητάς και να εμπιστεύεσαι τη συμβουλή του».

«Το τρίτο που θα ήθελα να θυμάσαι είναι, ότι ο λαός έχει ένα αλάνθαστο αισθητήριο, το οποίο είναι πάντοτε ακριβές. Ξέρει να διαισθάνεται, να αναγνωρίζει και να εμπιστεύεται τους καλούς κληρικούς. Αυτόν τον λαό δεν επιτρέπεται να τον απογοητεύσουμε, ούτε να τον προδώσουμε. Δεν επιτρέπεται να τον χρησιμοποιούμε για να αντλήσουμε οπαδούς ή να τον εκμεταλλευόμαστε για να καλύπτουμε δικές μας αμαρτίες και ελαττώματα. Να έχεις πάντοτε τη συναίσθηση, ότι θα είσαι καλός κληρικός, όσο θα έχεις ζωντανή σχέση με το ποίμνιο σου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Μην πιστέψεις ποτέ, ότι μπορείς να διδάξεις, αν εσύ δεν έχεις διδαχθεί. Μην έχεις ποτέ την αυταπάτη, ότι θα μπορέσεις να φωτίσεις, αν εσύ πρώτα δεν φωτισθείς και μην πιστέψεις ποτέ ότι θα έχεις τη δυνατότητα να προσκαλέσεις το ποίμνιό σου να εφαρμόσει κάτι, αν πρώτα εσύ δεν το εφαρμόσεις στη ζωή σου».

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη του Ναού κ. Χρήστο Απέργη για την μέχρι σήμερα πολυετή και πολύκαρπη διακονία του στο Αναλόγιο της Αγίας Παρασκευής. Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του εκφράζοντάς του παράλληλα τον έπαινο και την ευαρέσκεια της τοπικής μας Εκκλησίας και ανακοίνωσε, ότι θα εκκινήσει η διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/WjUMgde84AdyW193A

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ