2023-03-21 07:20:05
Φωτογραφία για ERTFLIX: Ολοκαίνουργιες «Μικρές Ιστορίες»
Η κατηγορία που αγαπήθηκε από το κοινό συνεχίζει ανανεωμένη στο ERTFLIX. Πέντε νέες «Μικρές Ιστορίες», από τα τελευταία 20 χρόνια της ελληνικής παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της ΕΡΤ, για σύντομα αλλά συναρπαστικά ταξίδια από τις μεγάλες οθόνες των κινηματογραφικών αιθουσών, για τα μάτια σας μόνο.

«See No Evil» (2001)

Η σχέση ενός παππού με την 4χρονη εγγονή του και ο φόβος της μικρής για την απώλειά του «ξυπνούν» σ’ ένα παιχνίδι τους, σ’ έρημο δημόσιο πάρκο.

Σκηνοθεσία: Άρης Μπαφαλούκας

Παίζουν: Κώστας Σφήκας, Δήμητρα Δουμένη

 «Mesecina» (2009)

Ο Αλέξης έχει πολλά προβλήματα, αλλά αισιοδοξεί ότι μπορεί να ζήσει τη ζωή του κανονικά. Θα γνωρίσει την Αλίκη, με την οποία μοιράζονται την κοινή αγάπη για το μουσικό συγκρότημα Mesecina.

Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου

Παίζουν: Γιάννης Παπαδόπουλος, Romanna Lobach, Μιχάλης Σαράντης


«Αποχαιρετώντας» (2005)

Γιατί η Βίκυ δεν πήγε να πάρει το διαβατήριο της νωρίτερα; Τι έγινε και την έπιασαν τα κλάματα μέσα σε μια τράπεζα; Γιατί ρωτάει τον Αλέξη αν βαρέθηκε; Θα της στείλει μήνυμα ο Χάρης; Πότε θα την ξαναδεί ο υποχόνδριος γείτονάς της; Σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις δεν θα δοθεί απάντηση. Η Βίκυ αύριο φεύγει και θέλει απλώς να διασκεδάσει.

Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Δραγασάκη

Παίζουν: Μένη Κωνσταντινίδου, Γιώτα Αργυροπούλου, Μέτη Καρατζά, Γιώτα Ιωαννίδου, Αποστόλης Τότσικας, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κίμωνας Κουρής, Γιώργος Χρυσοστόμου, Νίκος Αλατζάς, Ιωσήφ Πολυζωίδης

«Κατάληψη» (2009)

Έρχεται η μέρα που ο Γιάννης, μαθητής της Γ’ Λυκείου, αποφασίζει να πει στην Άννα, τη συμμαθήτριά του, ότι του αρέσει. Τα σχέδιά του ανατρέπονται όταν εκείνη την ημέρα βρίσκει το σχολείο υπό κατάληψη και την Άννα εντός. Ένα μισοσβησμένο γκράφιτι κι ένα δελτίο ειδήσεων εμπλέκονται στην ιστορία και την μπερδεύουν.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Χαντζής

Παίζουν: Χρήστος Διονυσόπουλος, Στέλλα Μαγγανά, Παντελής Παπαχρήστου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Λαέρτης Μαλκότσης, Κώστας Φιλίππογλου

«Φράγμα» (2017)

H έφηβη Χριστίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Η κατασκευή ενός φράγματος θα αναγκάσει τους κάτοικους να το εγκαταλείψουν. Τις τελευταίες ημέρες εκκένωσής του, η  Χριστίνα  θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτες αποφάσεις, όπως τι θα απογίνει το γέρικο σκυλί που έχει υπό την προστασία της.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τελτζίδης

Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Κωνσταντίνα Τακάλου, Σταματία Παπαθανάση, Δημήτρης Αμπατζής

 

Δείτε ακόμα τρεις υπέροχες ταινίες που ενδεχομένως χάσατε από τις τηλεοπτικές τους προβολές

«Πίσω από τις γρίλιες» (2009) – διαθέσιμη μέχρι 25/3

Τα πράγματα τελευταία δεν πηγαίνουν πολύ καλά για τον Αντώνη. Έτσι, μένει να παρακολουθεί τη ζωή που περνά από δίπλα του. Και μάλιστα, μέσα από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία, κάπως περιορισμένη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας

Πρωταγωνιστούν: Δημοσθένης Φίλιππας, Στάθης Κόκκορης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Κατερίνα Σαβράνη, Τάσος Κανελλόπουλος, Ευαγγελία Φυρίγγου, Ερρίκος Λίτσης

«Το Βανκούβερ» (2021) – διαθέσιμη μέχρι 1/4

Δύο αδέρφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία και μια αναπότρεπτη φυγή. Μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης. Το «Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου βραβεύτηκε με Ίρις Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου

Παίζουν: Βασίλης Κουτσογιάννης, Μαργιάννα Καρβουνιάρη, Αλίκη Βαβούλη, Νικόλας Κρόκος, Νίκος Δήμου, Χρήστος Δήμου, Αντώνης Κούβαρης, Βαγγέλης Φάμπας, Γιάννης Κουμρία, Πηνελόπη Παπαρούνη, Δήμητρα Τρίμμη, Αλέξης Μέρκος, Βάλια Σαμαρά, Ρεγκίνα Τζέγκα, Ιωάννα Σαμαρά

«Σεβαράμπες» (2020) – διαθέσιμη μέχρι 15/4

Στην πόλη Σεβαράμπες, όπου τα γιγαντιαία μηχανικά χέρια επιβάλλουν το νόμο, κάθε καλλιτεχνική έκφραση από τους ανθρώπινους εργάτες τιμωρείται. O Er συλλαμβάνεται, ενώ προσπαθεί να παίξει μουσική. Καταφέρνει να δραπετεύσει και, πολύ σύντομα, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ο μόνος.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Τζώρτζης Κόντος

Φωτογραφία, Μοντάζ, Μουσική, Ήχος, Σχεδιασμός Ήχου, Σκηνικά: Τζώρτζης Κόντος

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ