2023-03-21 16:59:56
Φωτογραφία για Εξαίρεση των φαρμακείων από πρόσκαιρο κλείσιμο μετά από φορολογική παράβασηΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 1239

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο σας κοινοποιούμε, σχετικά με την αναστολή του μέτρου κλεισίματος φαρμακείου μετά από φορολογικές παραβάσεις το οποίο έγινε αποδεκτό όπως αναφέρθηκε και στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γεώργιου Πιτσιλή σύμφωνα με την οποία στα φαρμακεία δεν επιβάλλεται πλέον πρόσκαιρο κλείσιμο αλλά μόνο οικονομικές κυρώσεις.

Σας κοινοποιούμε τη σχετική απόφαση.Με Εκτίμηση,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 1169Προς : Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κος Απόστολος Βεσυρόπουλος

Κύριε Υπουργέ,Έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο να επιβάλλεται πρόσκαιρο κλείσιμο σε φαρμακεία συναδέλφων μετά από σχετικό φορολογικό έλεγχο για παραβάσεις όπως ασυμφωνία του ποσού που αναγράφεται στην εκδοθείσα απόδειξη και του ποσού της εκτελεσμένης συνταγής ή ασυμφωνία των ποσών που εκδίδονται στις αποδείξεις με τον αριθμό των rapid tests που διενεργούνται.

Το μέτρο του πρόσκαιρου κλεισίματος των φαρμακείων στις περιπτώσεις αυτές έχει άμεσο αντίτυπο στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει μικρός αριθμός φαρμακείων, με τους πολίτες να αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Επίσης σημαντικό πρόβλημα προκύπτει και με τις εφημερίες – διανυκτερεύσεις των συγκεκριμένων φαρμακείων, καθώς η αλλαγή της λειτουργίας τους απαιτεί ενημέρωση και έγκριση από την Περιφέρεια καθώς και γνωστοποίηση στα Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες τα διαθέσιμα φαρμακεία.

Για τους ανωτέρω λόγους και δεδομένου ότι τα φαρμακεία αποτελούν χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητούμε την εξαίρεση τους από την επιβολή του μέτρου του πρόσκαιρου κλεισίματος.

Με Εκτίμηση,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1 030_2023 περι μη κλεισίματος φαρμακείου σε περίπτωση φορολογικών παραβάσεων by farmakopoioi on Scribd


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ