2023-04-04 10:56:25
Φωτογραφία για Τέμπη: Ικανός και πανέτοιμος να κάνει μόνος του υπηρεσία δήλωνε ο μοιραίος σταθμάρχης - Τι κατέθεσαν οι συνάδελφοί το
Τι κατέθεσαν στον ειδικό εφέτη-ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, οι υπόλοιποι 13 νεοπροσληφθέντες σταθμάρχες

"Πανέτοιμος" και απόλυτα "ικανός" να αναλάβει μόνος του υπηρεσία, δήλωνε ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών, Βασίλης Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εκπαίδευσής του.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι 13 νεοπροσληφθέντες σταθμάρχες της… σειράς του, δήλωσαν ανέτοιμοι και ζήτησαν αρχικά να εκτελέσουν υπηρεσία ως ενισχυτικοί-βοηθητικοί των μόνιμων και έμπειρων σταθμαρχών στην Επιθεώρηση Λάρισας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από καταθέσεις που έδωσαν στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, στις 23 Μαρτίου 2022, οι νέοι συμβασιούχοι σταθμάρχες που ολοκλήρωσαν μαζί με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης.

Ο 30χρονος συμβασιούχος σταθμάρχης Γ. Τζ. κατέθεσε ότι το πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης των νεοπροσληφθέντων σταθμαρχών ξεκίνησε την 1η Αυγούστου 2022 καθώς και ότι η πρακτική άσκησή τους ολοκληρώθηκε έξι μήνες αργότερα, την 24η Ιανουαρίου 2023.


Την επόμενη μέρα και οι 14 σταθμάρχες που είχαν επιλεγεί να εργαστούν στους σταθμούς της περιφέρειας Λάρισας κλήθηκαν στο γραφείο του επιθεωρητή, που επίσης προφυλακίστηκε την περασμένη Πέμπτη, όπου τους ρώτησε αν είναι "έτοιμοι να εργαστούν".

"Μας είπε εάν κάποιος έχει πρόβλημα ότι μπορούσε να το πει ιδιαιτέρως. Ο Βασίλης Σαμαράς δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να εργαστεί παντού. Ο Παναγιώτης Χ. (σσ. αναφέρεται το όνομα του διωκόμενου για το δυστύχημα συμβασιούχου σταθμάρχη) ότι δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει υπηρεσία μόνος του στον σταθμό της Λάρισας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι" κατέθεσε σχετικά ο 30χρονος συμβασιούχος υπάλληλος του ΟΣΕ.

Παρόμοια ήταν αυτά που επεσήμανε σε κατάθεσή της μία ακόμη 37χρονη συμβασιούχος υπάλληλος: "Φαινόταν από τις πρώτες ημέρες ότι ο Βασίλης Σαμαράς γνώριζε πολλά πράγματα για τον σιδηρόδρομο, ορολογίες, σιδηροδρομικούς όρους και ήταν πιο ώριμος ηλικιακά. Δήλωνε έτοιμος".

Για αυτές τις καταθέσεις ρωτήθηκε κατά την απολογία του ο διωκόμενος συμβασιούχος σταθμάρχης Λάρισας Παναγιώτης Χ., ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα των συναδέλφων του επισημαίνοντας ότι "ο Σαμαράς δήλωνε έτοιμος να δουλέψει σε οποιονδήποτε σταθμό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι και ειδικά για τη Λάρισα, δηλώσαμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι".

Όταν ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας ρώτησε και τους 14 νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους, τι πιστεύουν ότι έκανε λάθος εκείνο το βράδυ ο Βασίλης Σαμαράς, απάντησαν πως δεν έκανε χάραξη της διαδρομής διαφορετικά το κλειδί θα γυρνούσε μόνο του στην ευθεία.

thessaliatv.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ