2023-04-05 16:06:02
Φωτογραφία για Με επιτυχία η εκδήλωση «Γυναίκες της Γης» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Ξηρομέρου και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα “Γυναίκες της Γης”, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023,στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Ηπολυθεματική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη Γυναίκαπραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή... Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλακης, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Ξηρομέρου, Χριστίνα Τάπραντζη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, Ιωάννα Ρεπάνη-Ζούλα.

Στο χαιρετισμό της η κ. Βούλγαρη τόνισε την ύπαρξη δομών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν τα θύματα που βιώνουν κάποια μορφή κακοποίησης στο περιβάλλον τους, αλλά και ο περίγυρός τους, καθώς ενημέρωσε για την ύπαρξη του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας στη Διεύθυνση Ακαρνανίας. Το κυριότερο μήνυμα είναι ότι τη δύναμη την έχει καθεμία και καθένας από εμάς μαθαίνοντας στα παιδιά κορίτσια και αγόρια να σέβονται και να αγαπούν το άλλο φύλο χτίζοντας έτσι μία κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ακολούθησαν ομιλίες από την Ξηρομερίτισσα, Μαρία N. Αγγέλη με τίτλο «Γυναίκα της Γης» και από τον Δημήτρη Γκόλα που αναφέρθηκε στο θέμα «Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Γυναίκες»,.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ