2023-04-07 14:58:38
Φωτογραφία για «Με την πάλα και το γιαταγάνι στο χέρι…»  13η Ημέρα των Εορτών Εξόδου στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου



Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ω, Μεσολόγγι Αθάνατο!...» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου 2023 στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.....

Στην εκδήλωση, που ήταν ενταγμένη στις Εορτές Εξόδου 2023, μίλησαν για το βιβλίο, ο φιλίστωρ του Εξοδίτικου Έπους, κ. Ελευθέριος Σαΐτης και ο συγγραφέας, κ. Γεώργιος Έξαρχος, ενώ μαθητές και μαθήτριες της ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, που και σήμερα ήμουν παρών σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση και θα έλεγα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη, όχι μόνο γιατί είχε την αναφορά της στο κορυφαίο γεγονός του τόπου μας, το οποίο θα εορτάσουμε σε λίγες μέρες, αλλά γιατί είχε στο επίκεντρό της ανθρώπους που έγιναν γνήσιοι Μεσολογγίτες, χωρίς να γεννηθούν σε αυτόν τον τόπο και χωρίς να ρέει μέσα τους αίμα Μεσολογγίτικο».

Ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την επιτυχημένη εκδήλωση και αναφέρθηκε ξεχωριστά στον συγγραφέα και στον ομιλητή λέγοντας ότι «από τα λίγα που άκουσα, αλλά από τα πολλά που διέκρινα στο βλέμμα σας πιστεύω, ότι ανήκετε σε αυτούς, που ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ονόμαζε «Πανέλληνες». Είναι μία κατηγορία Ελλήνων που δεν ανήκουν σε έναν τόπο, αλλά σε ολόκληρη την πατρίδα, για αυτό και μπορούν να αγαπούν ολόκληρη την Ελλάδα, για αυτό και μπορούν να εξέρχονται από τα όρια της επιχειρηματικότητας, να μετουσιώνουν το οικονομικό κέρδος σε αγάπη για την πατρίδα, σε εκφράσεις φιλανθρωπίας και στήριξης. Θερμά σας συγχαίρω για την μέχρι τώρα επιχειρηματική σας πορεία, για την αγάπη σας για την ανάδειξη της Ελληνικής Ιστορίας και για τις φιλανθρωπικές σας δράσεις».

 

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον αύλειο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και παρακολούθησε την εξαιρετική παράσταση μουσικής, λόγου και πολυμέσων, με τίτλο: «Με την πάλα και το γιαταγάνι στο χέρι…», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Συμμετείχαν ο ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου, ο ιεροψάλτης Αλέξανδρος Καλιακούδας και η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Στον ρόλο του αφηγητής ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/KkCnciCwxjAdSPgA9

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ