2023-04-07 18:23:38
Φωτογραφία για Να δοθεί το Integrated Master στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ζητά το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας



Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στ. Μπλέτσας ζητά την απόδοση του Integrated Master για τους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Αγρίνιο......

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Τμήμα με το Προεδρικό Διάταγμα του εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι πρόκειται να συγχωνευτεί με το ιδρυόμενο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, που θα λειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.



Αναλυτικά η επιστολή :

Με τον Ν.4610/2019 γνωστό και ως νόμο Γαβρόγλου το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και εντάχθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.



Επίσης σε όλα τα τμήματα Μηχανικών όλων των Πολυτεχνείων & Πολυτεχνικών Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας έχει αποδοθεί ο Αδιάσπαστος Τίτλος Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου Integrated Master εκτός του συγκεκριμένου τμήματος.



Η Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, μετά και από τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, ζητά την απόδοση του Αδιάσπαστου Τίτλου

Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου Integrated Master, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 4485/2017, στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (όπως αυτό μετονομάστηκε με το άρθρο 36 του Ν. 4610/2019) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και στους αποφοίτους του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που φέρουν βεβαίωση ισοτιμίας & αντιστοιχίας σύμφωνα με την παρ. 2β του άρθρου36 του Ν.4610/2019 στην βασική ειδικότητα του Μηχανικού Περιβάλλοντος.



Για το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε

ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

agrinioculture

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ