2023-04-07 16:59:41
Φωτογραφία για Χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας λόγω Πάσχα
Οι διακοπές του Πάσχα έχουν προκαλέσει τεράστιες ουρές στο Βρετανικό σιδηροδρομικό δίκτυο με τους πολίτες να στοιβάζονται για να πάνε στο σπίτι τους.

Επιμέλεια Γιάννης Κουτρουμπής

Οι επιβάτες των σιδηροδρομικών δικτύων στην Βρετανία στριμώχνονται σε υπερπλήρεις συρμούς και σταθμούς, ενώ ορισμένοι «λιποθυμούν» στη μέση του ταξιδιού. Από την άλλη πλευρά, ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς, ο σταθμός Euston στο Λονδίνο παραμένει κλειστός για τεχνικά έργα, για όλο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Marylebone και St Pancras είναι μεταξύ των σταθμών του Λονδίνου που βλέπουν ορδές ανθρώπων να στοιβάζονται, καθώς οι Βρετανοί ξεκινούν για ταξίδια σε διάφορες χώρες για το τετραήμερο του Πάσχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή έχει ήδη παρατηρηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους και ουρές 90 λεπτών στο λιμάνι του Ντόβερ.

Κλειστός μεγάλος σταθμός τρένου – Έξαλλοι οι πολίτες


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα πλήγμα καθώς κανένα τρένο δεν εκτελεί δρομολόγια από ή προς το Λονδίνο μεταξύ της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα, με όλα τα δρομολόγια να ξεκινούν και να καταλήγουν στο Milton Keynes. Τα δρομολόγια της γραμμής Elizabeth θα διακοπούν επίσης και τις τέσσερις ημέρες του Σαββατοκύριακου των αργιών, χωρίς κανένα δρομολόγιο να υπάρχει μεταξύ Paddington και Abbey Wood.

Εξαγριωμένοι οι πελάτες έχουν καταγγείλει τη Network Rail ρωτώντας «ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα» να κλείσει το Euston σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα του έτους, υποστηρίζοντας ότι οι επιβάτες λιποθυμούν στα ήδη υπερπλήρη δρομολόγια, όπου αναγκάζονται να κάθονται στο πάτωμα.

Όσοι επηρεάζονται από το κλείσιμο θα πρέπει να ταξιδέψουν με λεωφορεία αντικατάστασης του σιδηροδρόμου, συμβάλλοντας έτσι στις ήδη «εφιαλτικές» συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους και όλα αυτά σε ένα Σαββατοκύριακο όπου θα πραγματοποιηθούν έως και 17 εκατομμύρια ταξίδια αναψυχής με αυτοκίνητο, σύμφωνα με την RAC. Η είδηση του κλεισίματος έχει εξοργίσει τους επιβάτες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και στριμωγμένοι σε διάφορους σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Οι επιβάτες περιγράφουν την απελπιστική κατάσταση

Δείχνοντας μια εικόνα του γεμάτου σταθμού St Pancras, ο συντηρητικός βουλευτής Robin Millar δήλωσε: «Αυτές είναι οι σκηνές στο St Pancras για τους επιβάτες που προσπαθούν να φτάσουν βόρεια».

Ένας άλλος επιβάτης που βρίσκεται επί του παρόντος σε δρομολόγιο προς το Μπέρμιγχαμ δήλωσε: «Ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα να κλείσει ο σταθμός Euston σε ένα από τα Σαββατοκύριακα που αναμένεται η περισσότερη κίνηση του έτους.

‘[Βρίσκομαι] σε ένα σοβαρά υπερπλήρες τρένο από το Marylebone προς το Birmingham, οι άνθρωποι λιποθυμούν και πρέπει να κάθονται στα πατώματα. Παρόλα αυτά, το ταξίδι εξακολουθεί να κοστίζει μια περιουσία». Ένας άλλος επιβάτης στο St Pancras οργίστηκε: «Απόλυτο χάος. Τα τρένα είναι γεμάτα λόγω των τεχνικών εργασιών στο Euston. Μεγάλη απόφαση για το Πάσχα!

Ένας ακόμα επιβάτης είπε: «Ποιος πήρε την απόφαση να κλείσουν τόσο το Euston όσο και το Paddington για εργασίες στο δεύτερο πιο πολυπληθές Σαββατοκύριακο του έτους; Θέλω το κεφάλι τους σε ένα ραβδί».

Πόσοι Βρετανοί κατευθύνονται προς το εξωτερικό

Αυτό το τετραήμερο θα είναι το πιο δύσκολο για τις μεταφορές που έχει δει η χώρα από το 2019, καθώς εκτιμάται ότι δύο εκατομμύρια Βρετανοί παραθεριστές κατευθύνονται στο εξωτερικό σε προορισμούς όπως η Ισπανία, η Κύπρος, η Κροατία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η νότια Τουρκία, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό εμπορικό οργανισμό Abta.

Τεράστιες ουρές παραθεριστών περιμένουν σε «εξαιρετικά πολυσύχναστους δρόμους» κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ, εν μέσω προειδοποιήσεων για καθυστερήσεις 90 λεπτών.

Τι ανέφερε ο CEO του λιμανιού Ντόβερ

Η P&O Ferries και η διαχειρίστρια εταιρεία DFDS ανέφεραν καθυστερήσεις μεταξύ 60 και 90 λεπτών στην είσοδο του λιμανιού, ενώ η Irish Ferries συμβούλευσε τους ανθρώπους να υπολογίζουν έως και τρεις ώρες πριν από την ώρα του ταξιδιού τους. Οι οδηγοί ενημερώθηκαν να έχουν μαζί τους προμήθειες σε περίπτωση που μείνουν να περιμένουν για ώρες, ενώ οι ουρές αναμένεται να επιμηκυνθούν νωρίς το απόγευμα.

Ο Doug Bannister, διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού του Ντόβερ, δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4: «Πρώτα απ’ όλα, ο καιρός είναι καθαρός, τα πλοία ταξιδεύουν καλά, και όλα αυτά τα πράγματα, αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πάντα προγραμματισμένο να είναι περίπου 30% ελαφρύτερο από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με τη σημερινή ημέρα να είναι η πιο δύσκολη.

«Αυτό που κάναμε είναι ότι συνεργαστήκαμε με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μας για να προσπαθήσουμε να κατανείμουμε τη ζήτηση στις τρεις ημέρες και όχι όλες σε αυτή τη μέρα. Ξέρω ότι αυτό αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων, επειδή έχουν δρομολόγια που θέλουν να διατηρήσουν, αλλά συνεργάστηκαν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για να μπορέσουν να το κάνουν αυτό, και αυτό ήταν επιτυχές.

Τι γίνεται στα υπόλοιπα μέσα

Η Irish Ferries ενημέρωσε τους επιβάτες ότι ο έλεγχος είναι πιθανό να διαρκέσει τρεις ώρες. Η DFDS Ferries, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το Ντόβερ προς το Καλαί και τη Δουνκέρκη, δήλωσε ότι υπάρχουν ουρές έως και «30 λεπτά» στους συνοριακούς ελέγχους, αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υπολογίζουν δύο ώρες για να ολοκληρώσουν το check-in.

Η British Airways έχει ακυρώσει δεκάδες πτήσεις κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή, καθώς παλεύει με την απεργία 1.400 ατόμων από το συνδικάτο Unite, που εργάζονται στην ασφάλεια της BA στον τερματικό σταθμό 5 του Χίθροου.

.in.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ