2023-04-08 11:21:43
Φωτογραφία για Άμεση παρέμβαση απαιτείται σε σιδηροδρομική γέφυρα στον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου Α7
Την άμεση ανάγκη παρέμβασης από τον ΟΣΕ προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα σε γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής -στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Παραδεισίων, στον αυτοκινητόδρομο Α7- η κατάσταση της οποίας φέρεται ως επισφαλής για την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, ζητεί η εταιρεία “Μορέας” Α.Ε. με έγγραφό της προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο κοινοποιεί προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνεται ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ότι “η γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ – άνω διάβαση του αυτοκινητόδρομου, στη χιλιομετρική θέση 198+640- η οποία δεν χρησιμοποιείται πλέον, παρουσιάζει προβλήματα αναφορικά με την δομική ακεραιότητα συγκεκριμένων στοιχείων της, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο”.

Συνεχίζοντας ο “Μορέας”, σημειώνει ότι από την πλευρά του δεν μπορεί να παρέμβει καθώς το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν αποτελεί στοιχείο του έργου παραχώρησης, ενώ τονίζει πως εκ μέρους του έχει ήδη ενημερωθεί η ΟΣΕ Α.Ε
. / ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. με δύο σχετικά έγγραφα, τόσο τον Φεβρουάριο του 2019, όσο και φέτος, τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο -όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί- “μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει χώρα καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των προβλημάτων εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών τους”.

Καταλήγοντας, ο “Μορέας” επισημαίνει προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες αναφέροντας ότι “είναι επιβεβλημένη η εκ νέου ενημέρωση των ως άνω εταιρειών και κάθε αρμόδιου φορέα για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών του συγκεκριμένου τμήματος της γέφυρας και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την διατήρηση αυτής στην προσήκουσα κατάσταση, για την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου σε σχέση με την ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο”.

gargalianoionline.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ