2023-04-09 05:50:35
Φωτογραφία για «Πήγα στον ανακριτή για να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε» – Συγκινεί μητέρα θύματος στα Τέμπη
«Δεν φταίει ο σταθμάρχης για την αισχρή κατάσταση στον ΟΣΕ εδώ και χρόνια – Να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» λέει η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

«Ζητάμε το αυτονόητο, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει» τονίζει η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Ο σταθμάρχης δεν είναι υπεύθυνος για τη μείωση προσωπικού, για την απουσία τηλεδιοίκησης, για την κατανάλωση κονδυλίων που δεν ξέρουμε καν πού πήγαν και για την αισχρή κατάσταση στον ΟΣΕ εδώ και τόσα χρόνια» λέει, μιλώντας στο Star, εκφράζοντας την οργή της για τις μέχρι τώρα εξελίξεις.

«Οι ευθύνες είναι πολύ πιο πάνω από τον σταθμάρχη Λάρισας, προϊσταμένους, διευθυντές στον ΟΣΕ, υφυπουργούς και υπουργούς» τονίζει και ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.

«Ήθελα να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε στα Τέμπη. Τα θύματα δεν είναι απλά ονοματεπώνυμα, ιδιότητες και ηλικίες. Τα θύματα είναι άνθρωποι και έχουν αφήσει πίσω εμάς για τους δικαιώσουμε» λέει εξηγώντας την απόφασή της να πάει στο ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.


Έθεσε επίσης το ερώτημα αν υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για την επαναλειτουργία των τρένων. «Ξαφνικά τα τρένα πληρούν τις προϋποθέσεις; Τι άλλαξε μέσα σε έναν μήνα; Θα λειτουργούσαν αυτά τα τρένα αν είμασταν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης; Ότι μειώθηκε η ταχύτητα είναι αρκετό; Μου είναι αδιανόητο» λέει η κυρία Μαρία Καρυστιανού.

Μετά το Πάσχα το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω, και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

Δήλωσε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες. Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει συζήτηση με την Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρία για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.

.to10.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ