2023-04-10 22:11:18
Φωτογραφία για Έγκριση για το 1ο στάδιο της μελέτης για τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου. Πάει προς απόκτηση ΦΕΚ. Μοναδική και πρώτη φορά που δημοτική αρχή κάνει σχεδιασμένη και σοβαρή κίνηση για αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας. Δυστυχώς 13 δημοτικ
Τον Μάιο του 2021 σας ενημερώσαμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, με σχετική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του, έκανε μία κατανομή μελετών από Φιλόδημος ΙΙ που έχει ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου....... και μία από τις μελέτες που περιλαμβάνονταν, ήταν αυτή που αφορούσε την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου, με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ». (δείτε εδώ).

Τον Οκτώβριο του 2022 σας ενημερώσαμε ότι έγινε ανάθεση της συγκεκριμένης μελέτης, αρχικού προυπολογισμού 25.463,69 €, μετά από ανοικτή πρόσκληση, με ποσό 12.704,89 €, δηλαδή με έκπτωση 50,10 % (δείτε εδώ).

Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την εντοπίσαμε, έγινε έγκριση του 1ου σταδίου της εκπόνησης της μελέτης που υλοποίησε ο ανάδοχος.


Η συγκεκριμένη μελέτη είναι μία πάρα πολύ σημαντική υπόθεση, μιας και είναι το μοναδικό σοβαρό μέχρι τώρα και πρώτο βήμα, που έχει κάνει ποτέ δημοτική αρχή, για την αξιοποίηση αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας. Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.

Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να βρεθεί χρηματοδότηση και να γίνει εκεί μία ανάπλαση όπως αξίζει και την ονειρευόμαστε, είναι η ύπαρξη μελετών και αυτό το γνωρίζουν πιστεύουμε όλοι.

Και ενώ θα περίμενε κανένας το αυτονόητο να ενώνει, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι τον Μάιο του 2021, με θλίψη μας είδαμε απροσδόκητα πολλούς δημοτικούς συμβούλους από την αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο και από την Δ.Ε. Αλυζίας, ενώ ψήφισαν την κατανομή των μελετών που αφορούσαν δύο πολύ σημαντικούς δρόμους στην ενδοχώρα του Δήμου μας, (Μάνινα - Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο) που πολύ σωστά έπρεπε να μελετηθούν (ήδη τον Αύγουστο του 2022, με αυτές τις 2 μελέτες, εντάχθηκαν αυτά τα δύο πολύ σημαντικά οδικά έργα, με χρηματοδότηση 1,5 εκατομμύριο ευρώ), αντίθετα για την μελέτη της αξιοποίησης της παραλίας Μύτικα - Αρχοντοχωρίου δεν ψήφισαν θετικά και έδωσαν αρνητική ψήφο, τονίζουμε για μία υπόθεση που αφορά την αναπτυξιακή προοπτική όλου του Δήμου Ξηρομέρου.

Πραγματικά αυτό αποτελεί για εμάς κάτι το ανεξήγητο και ακατανόητο, για μία περιοχή που στο μέλλον θα αναπτυχθεί οικιστικά, όπου εκεί κατασκευάζονται μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες υπάρχουν και θα γίνουν και άλλες επιχειρήσεις εστίασης και όλοι περιμένουν πολλά χρόνια να έρθει μία δημοτική αρχή επιτέλους να ασχοληθεί με αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε στο Δήμο μας. Εξαιρείται από την αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Καρφής, που κατάλαβε την σημασία που έχει αυτή η μελέτη και ψήφισε θετικά.

Για την Λαΐκή Συσπείρωση θέλουμε να πούμε ότι καταψήφισε εξ αρχής ολόκληρη την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, με πολιτικές θέσεις και σκεπτικό και εντάσσοντας την στάση της σε μία πιο γενική πολιτική θεώρηση, όσον αφορά τις κατευθύνσεις των Προϋπολογισμών και των αναμορφώσεων.

Για την ιστορία τον Μάιο του 2021 είχαμε 14 ΝΑΙ και 13 ΟΧΙ (οριακά πέρασε) για την μελέτη της παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικας - Αρχοντοχώρι. Συγκεκριμένα:

1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ

8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ

10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΙ

11. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ

12. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΟΧΙ

14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ

15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ

16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΟΧΙ

17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ

18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΧΙ

19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΟΧΙ

20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ

21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ

22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΧΙ

23. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΧΙ

24. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΟΧΙ

25. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΧΙ

26. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ

27. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΝΑΙ

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ