2023-04-11 08:06:54
Φωτογραφία για Τέμπη: Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων καταγγέλλει «απόπειρα εξαγοράς συγγενών» από την Hellenic Train
Απόπειρα εξαγοράς συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών, καταγγέλλει ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Λουκάς Αποστολίδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί τον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών και την απόδοση δικαιοσύνης, αναφέρει:

«Ο σεβασμός των νεκρών και των τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών απαιτεί ευαισθησία και προπαντός ανθρωπιά. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ανταλλακτική αξία. Ο πόνος και η θλίψη δεν εξαργυρώνονται. Ούτε αντιμετωπίζονται με κυνισμό. Πόσο μάλλον με αμοραλισμό. Οπως δυστυχώς φαίνεται να πράττει η διοίκηση της HELLENIC TRAIN.

Στην προσπάθειά της να σκεπάσει τις ευθύνες της, καταφεύγει σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στη συναλλαγή και την εξαγορά των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών. Η πρακτική της αποπνέει έλλειψη ήθους, είναι επαίσχυντη και άκρως προκλητική. Αγνοεί το στοιχειώδες: ο θάνατος και οι πληγωμένες ζωές είναι οδύνη και πόνος.


Η αντοχή της μνήμης στον χρόνο, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αποποίηση των ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, είναι γνωστοί. Κατείχαν συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης, για τις οποίες προκλητικά αδιαφόρησαν. Η ανευθυνότητα τους, η αμεριμνησία τους, η ανικανότητά τους, τους καθιστά υπόλογους.

Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ζωτική προτεραιότητα. Το οφείλουμε στους νεκρούς και στους τραυματίες όλοι μας. Οι θεσμοί της Πολιτείας και πρωτίστως η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, καλούνται να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να γίνει ο αδιαπραγμάτευτος καταλογισμός ευθυνών και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Διαφορετικά θα είναι και αυτοί υπόλογοι σε ένα έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά και άλλους συνανθρώπους μας.

Οι νέοι και οι νέες που χάθηκαν, μας υπενθυμίζουν διαρκώς την ανάγκη να σεβαστούμε τη μνήμη τους, εξοβελίζοντας την ανοχή, την αδιαφορία, ακόμη και τη λήθη».

Πηγή: ΣΚΑΪ

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ