2023-04-11 07:56:05
Φωτογραφία για Με ουσία και δυναμική η επίσκεψη του Μίλτου Ζαμπάρα στο Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Αγρινίου
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Ζαμπάρας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου όπου είχε συνάντηση με μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους στην φύλαξη και την καθαριότητα, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κλινικών....... Παράλληλα συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Σερασκέρη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Αγρινίου όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας.

Ο κ. Ζαμπάρας συζήτησε ενδελεχώς για τα προβλήματα του νοσοκομείου κι ενημερώθηκε για την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για την ίδρυση Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Μια απόφαση που σίγουρα είναι θετική, αλλά γεννά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο θα λειτουργήσει σε μια δομή που η υποστελεχωση δημιουργεί σωρεία περιβλημάτων.

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση από άποψη στελέχωσης και ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις απέναντι στους ασθενείς της περιοχής, με τους εργαζομένους να έχουν υπερβεί τα όρια αντοχής τους και τις εφημερίες να είναι δύσκολο να καλυφθούν
. Ωστόσο, παρά τις μεγάλες προσπάθειες των εργαζομένων, το Νοσοκομείο χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών της περιοχής.

Υπάρχουν κενά σε όλες τις κλινικές και δυστυχώς, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει η βούληση και οδηγούμαστε στη συνεχή απαξίωση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου του Νομού. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να προβεί σε προσλήψεις. Τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει 17 ιατροί και έχουν προσληφθεί μόνο 2. Είναι καθοριστικής σημασίας το να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα καθήκοντα του στις οργανικές τους θέσεις, την ενίσχυση των δομών σε όλα τα επίπεδα.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ