2023-04-11 00:09:33
Φωτογραφία για Καταδίκη γιατρών που ξέχασαν χειρουργική βελόνα στην κοιλιά ασθενούς σε ιδιωτική κλινική

Σε φυλάκιση 14 και 11 μηνών, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν δύο χειρουργοί, καθώς ξέχασαν χειρουργική βελόνα, μήκους 12,5 εκατοστών, στην κοιλιά ασθενούς, έπειτα από γυναικολογική επέμβαση, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.Απολογούμενοι, οι δύο γιατροί αποποιήθηκαν των ευθυνών τους και μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για αστοχία υλικού.Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ για την ίδια πράξη κατέστη κατηγορούμενος κι ένας νοσηλευτής- εργαλειοδότης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 7μηνης φυλάκισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 59χρονη, σήμερα, παθούσα είχε υποβληθεί τον Μάιο του 2018 σε επέμβαση αφαίρεσης κυστικών μορφωμάτων από ωοθήκη, με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.

Όπως κατήγγειλε η ίδια, μετά την επέμβαση ένιωσε φρικτούς πόνους στην περιοχή του αριστερού νεφρού και στην κοιλιακή χώρα, με τον θεράποντα γιατρό να τη διαβεβαιώνει ότι επρόκειτο για «φυσιολογικά μετεγχειρητικά συμπτώματα».


Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η παθούσα ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες λάμβανε ισχυρά αναλγητικά φάρμακα, μέχρι που απευθύνθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σε άλλη κλινική, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Από τις ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έφερε στο σώμα της μία βελόνα, η οποία είχε εγκαταλειφθεί κατά την προγενέστερη επέμβαση. Υπό αυτές τις συνθήκες υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για την αφαίρεση της βελόνας, αλλά η παρουσία της για μεγάλο χρονικό διάστημα στον οργανισμό της, τής δημιούργησε νεφρική ανεπάρκεια και μόνιμη βλάβη στην υγεία της.

Απολογούμενοι, οι δύο γιατροί αποποιήθηκαν των ευθυνών τους και μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για αστοχία υλικού.

Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον θεράποντα γιατρό, ενώ ο δεύτερος γιατρός (με τη μικρότερη ποινή) παρέστη στο χειρουργείο ως βοηθός.

Οι ποινές ανεστάλησαν επί τριετία, ενώ άπαντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ