2023-04-11 16:25:03
Φωτογραφία για ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 16 Ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου που έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 1941 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.. Στην οδό Αναστασιάδη, όπου βρίσκεται η τιμητική επιγραφή με τα ονόματα των Αγρινιωτών που έχασαν την ζωή τους, κατέθεσαν στεφάνι ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δ. Γαλαζούλας, ο Αντ. Π.Υ. Κ. Σερέτης ο πρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρης Τσούνης, εκπρόσωποι της οικογένειας Τόντου, Μουμουγιάννη, Λαμπράκη, Μάγου και εκπρόσωποι συλλόγων και Ενώσεων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις ματωμένες στιγμές της ιστορίας της πόλης: «Tο Αγρίνιο, την 16η Απριλίου 1941, κατέβαλε βαρύ τίμημα αίματος με το θάνατο 12 άμαχων πολιτών. Τα θραύσματα της βόμβας, η οποία έσκασε στο κέντρο της πόλης, άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στο χαμηλό πέτρινο τοιχίο του κήπου της Τράπεζας της Ελλάδος
. Εδώ, στην οδό Αναστασιάδη, την οδό μνήμης, ξετυλίχθηκε μια ματωμένη ιστορία. Ένα ιστορικό συμβάν που μας υπενθυμίζει ότι, η πραγματική πατρίδα μας, είναι πάντα ένας τόπος μνήμης. Αυτή η εξύψωση, αυτά τα βιώματα, καθαγιάζουν το Αγρίνιο με το αίμα αθώων πατριωτών. Με την ανάρτηση αναθηματικής πλάκας, δίπλα στην είσοδο του κήπου της Τράπεζας της Ελλάδας, αποδεικνύουμε έμπρακτα τον απόλυτο σεβασμό μας στη συλλογική μνήμη».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτριος Τσούνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια που συμβάλλαμε να αναδειχτεί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης και να τιμηθούν τα θύματα της ματωμένης Μ. Τετάρτης».

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ