2023-04-12 17:20:27
Φωτογραφία για Αυτοψία  στο Κέντρο Ελέγχου του ΟΣΕ – Η πρόοδος των εργασιών
Στο κέντρο ελέγχου του ΟΣΕ στη Λάρισα, όπου είναι σε εξέλιξη παρεμβάσεις, ώστε να γίνει τελική ένταξη του κέντρου στην τηλεδιοίκηση, βρέθηκε η ΕΡΤ. Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να συνδεθεί το συγκεκριμένο κέντρο με την τηλεδιοίκηση στο τμήμα από την Λάρισα έως και το Πλατύ στο τέλος Ιουνίου.

 Όπως καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ ο ψηφιακός πίνακας είναι έτοιμος. Πρόκειται για τεράστια γιγαντοοθόνη με οπίσθια προβολή τελευταίας τεχνολογίας. Το υπόλοιπο τμήμα από τη Λάρισα και κάτω μεταξύ Οινόης και Τιθορέα, στο οποίο η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργούσε, θα είναι και αυτή πλήρως έτοιμη από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τα κέντρα ελέγχου θα είναι τέσσερα πλέον μαζί με της Λάρισας και θα έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα από κοινού με της Κορίνθου του Μενιδίου και της Θεσσαλονίκης και θα καλύπτουν πλήρως ολόκληρο το δίκτυο.

Ο ψηφιακός πίνακας του κέντρου ελέγχου είναι ήδη έτοιμος και μένει να ολοκληρωθούν τα συστήματα ασφάλειας της τηλεδιοίκησης.


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Εγκαθίσταται ένα πλέον σύγχρονο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας, με καινοτόμες τεχνολογίες στους τομείς των λειτουργικών συστημάτων, του εξοπλισμού, της υποδομής δικτύου και της διαχείρισης της βάσης δεδομένων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αρθρωτό και επεκτάσιμο σύστημα με εφεδρεία σε όλα τα στοιχεία της δομής. Θα καταγράφει δεδομένα και θα διαχειρίζεται το αρχείο λειτουργίας αναπαραγωγής συμβάντων τη διάρθρωση και τη συντήρηση.

Την ίδια ώρα την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται η έναρξη των δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Κιάτο. Η ΕΡΤ πραγματοποίησε αυτοψία καταγράφοντας την πρόοδο των εργασιών του ΟΣΕ για να επανέλθει η κανονικότητα στο δίκτυο.

ertnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ