2023-04-13 19:28:06
Φωτογραφία για Εντάχθηκε στο ταμείο Ανάκαμψης ο βιολογικός της Δ.Ε. Αλυζίας με 12.475.520 €, ποσό ρεκόρ για έργο στον Δήμο Ξηρομέρου.



 Ημερομηνία 13/4/2023

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με χαρά ενημερώνουμε τους δημότες του Ξηρομέρου, ότι το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Ξηρομέρου, στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.....

του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, (υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΥΠΓΡ 21905/2064/04-03-2022) στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», στον Άξονα Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», για την κατασκευή του Βιολογικού ΕΕΛ Κανδήλας, Μύτικα και Βάρνακα και των αποχετευτικών δικτύων, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των 12.475.520 €, με βάση σημερινό επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ//414/32/339/13-4-2023 - ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ).

Η ένταξη του συγκεκριμένου ζωτικής σημασίας έργου, που αποτελεί βασική προϋπόθεση της τουριστικής προοπτικής και ανάπτυξης της Δ.Ε. Αλυζίας και κατ’ επέκταση όλου του Δήμου Ξηρομέρου, αποτελεί συνέχεια της εντατικής προσπάθειας που γίνεται για έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής μας. Είναι ένα έργο ζητούμενο για πολλές δεκαετίες, που ανεβάζει σημαντικά την προστιθέμενη αξία της περιοχής, τη περιουσία των κατοίκων και το τουριστικό προϊόν.

Η ένταξη περιλαμβάνει και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, γεγονός που θα κάνει τα δύο έργα βιώσιμα.

Η δουλειά που γίνεται κάθε μέρα μέσα στον Δήμο Ξηρομέρου, οργανωμένα, με όραμα, με σχέδιο, με συγκεκριμένη στοχοθεσία και προσήλωση για την απόκτηση των απαραίτητων υποδομών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη του τουρισμού, ήδη αποδίδει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει σελίδα και πλέον μέσα από πολύ δουλειά, με μελέτες, με ώριμες προτάσεις, με συνεργασία με τις Διαχειριστικές Αρχές, τα Υπουργεία, την Περιφέρεια, τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, το Πράσινο Ταμείο, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και κάθε χρηματοδοτικό φορέα που υπάρχει διαθέσιμος, διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και όλα εκείνα τα έργα υποδομής που χρειάζεται ο τόπος, ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε κάθε μέρα ως Δήμος Ξηρομέρου και αυτό θα κινητοποιήσει και τους ιδιώτες να επενδύσουν στο τόπο μας, να δημιουργηθούν δουλειές, να κρατηθούν οι νέοι άνθρωποι εδώ.

Έτσι μετά τον Βιολογικό του Αστακού, ο οποίος ήταν σε τέλμα και καταφέραμε εξασφαλίζοντας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αρκετά επιπλέον χρήματα για διόρθωση των κρίσιμων αστοχιών της υποδομής από το παρελθόν και αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο πριν την έναρξη της φάσης δοκιμαστικής του λειτουργίας, με υποδοχή λυμάτων, σήμερα έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη και ο Βιολογικός της Δ.Ε Αλυζίας να εκκινεί.

Λόγοι ευγένειας επιβάλλουν να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την συνεργασία και ανταπόκριση στο ώριμο από κάθε άποψη αίτημα μας, τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ι.Π. Μεσολογγίου, για την συνέργεια και την αποτελεσματικότητα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσους διαχρονικά αγωνίστηκαν για αυτό το μεγάλο έργο. Όραμα, Στοχοθεσία και Αποτέλεσμα … Ξηρόμερο - Δύναμη Ελπίδας.

Συνεχίζουμε….

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ