2023-04-13 19:15:38
Φωτογραφία για Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον σ. Γιώργο Μπαρτσώκα
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε τον σύντροφο Γιώργο Μπαρτσώκα, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή, πλήρης ημερών σε ηλικία 95 χρονών.. Το τελευταίο αντίο είπαν μέλη της οικογένειάς του, σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος.

Ο Γ. Μπαρτσώκας, αντιστασιακός της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, που μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας γνώρισε διώξεις ο ίδιος και η οικογένειά του, έμεινε αταλάντευτος στην ιδεολογία και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στον επικήδειο λόγο της, η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Οργάνωσης στην οικογένεια του συντρόφου. Σημείωσε, ότι το παράδειγμά του «φωτίζει» και τις νεότερες γενιές κομμουνιστών, τονίζοντας:

«Μικρός φλογίστηκες ως παιδί μιας πολυμελούς ανταρτο-οικογένειας από τα ιδανικά και τους αγώνες για τη λευτεριά το ψωμί και την τιμή του λαού. Οργανώθηκες στην ΕΠΟΝ και στον ΕΛΑΣ. Το καθεστώς που έστησαν η αστική τάξη, και οι συνεργάτες των Γερμανών με την επέμβαση των Άγγλων μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, έδιωξαν όλη την οικογένεια από το χωριό και άρπαξαν την περιουσία σας. Εσύ σαν φαντάρος στάλθηκες αργότερα στην Μακρόνησο


Στους δύσκολους καιρούς στάθηκες όρθιος. Αμετανόητο και επικίνδυνο κομμουνιστή σε χαρακτήριζαν στο φάκελό σου. Η δράση σου μέσα απ’ την ΕΔΑ και μέσα από το ΚΚΕ για μισό σχεδόν αιώνα αφήνει πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη. Και στην κρίση του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, που όλα χάνονταν, και χτύπησε και το κόμμα μας, στάθηκες στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Πάλεψες να διατηρηθούν τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του κόμματός μας. Η αγωνιστικότητα σε διακατείχε μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής σου. Είχες έγνοια και στοργή για τη νεολαία. Χαιρόσουν και καμάρωνες όταν οι Κνίτες σε επισκέπτονταν. Με την αισιοδοξία και την ανθρωπιά που σκορπούσες απλόχερα ήσουν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στην οικογένεια, τα ανίψια και τα εγγόνια τα δικά σου και της Αλεξάνδρας αλλά κέρδισες την εκτίμηση και το σεβασμό ακόμα και των πολιτικών σου αντιπάλων. Η αγάπη σου για τη μουσική, το βιβλίο, τον πολιτισμό καλλιεργήθηκε μέσα στον αγώνα για μια ανώτερη κοινωνία. Η κομμουνιστική ιδεολογία σε διαπαιδαγώγησε και σε ενέπνευσε με τα μεγάλα ιδανικά. Υπηρέτησες τον πολιτισμό με Π κεφαλαίο, ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας επί σειρά ετών με ανιδιοτέλεια, ακούραστη διάθεση για δουλειά, ήθος και συνέπεια».

Επικήδειο απηύθυναν, επίσης, η Ντίνα Κηρύκου, εκ μέρους του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αγρινίου και η Ρούλα Μέλλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ