2023-04-27 22:56:56
Φωτογραφία για Τι Σημαίνει να είσαι Mindful
Σημαίνει να έχεις επίγνωση του εαυτού σου.

Σημαίνει να έχεις επίγνωση των κινήσεων του νου και να παρατηρείς όλες του τις σκέψεις, τις γνώμες, τις πεποιθήσεις, τις υποθέσεις, τις προσμονές, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις - τη στιγμή που παρουσιάζονται.

Σημαίνει να παραμένεις ως η σιωπηλή, παρατηρητική παρουσία της δραστηριότητας του νου, και όχι ως η αυτοεικόνα που προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι.

Να είσαι Mindful σημαίνει να παρατηρείς όλους τους εγωκεντρικούς φόβους και τις επιθυμίες που εμφανίζονται κάθε στιγμή και  δημιουργούν τη φαντασιακή αυτοεικόνα σου, την οποία κουβαλάς μαζί σου συνεχώς και σε κάνει να αντιδράς χωρίς επίγνωση.

Σημαίνει να έχεις επίγνωση αυτών των συναισθηματικών ενεργειών και να μην χάνεσαι μέσα τους.

Να είσαι Mindful σημαίνει να προσφέρεις στον εαυτό σου μια παύση πριν αντιδράσεις από συνήθεια. 


Σημαίνει να ακούς και όχι να μιλάς. 

Σημαίνει να είσαι ήρεμος και όχι θυμωμένος. 

Σημαίνει να είσαι ευχαριστημένος με το κάθε τι, χωρίς καμιά κατάκριση.

Σημαίνει να είσαι ολοκληρωτικά παρών στη γαλήνια παρουσία της ίδιας της επίγνωσης, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, και όχι χαμένος στον ψεύτικο κόσμο που δημιουργείται από την εγωϊκή σκέψη.

Σημαίνει να παραμένεις γαλήνιος στην άπειρη κενότητα της συνείδησης, αδιατάρακτος από τα δημιουργήματα του νου, εντελώς ελεύθερος από την ψεύτικη αυτοεικόνα που εγκλωβίζει την επίγνωσή σου.

Να είσαι Mindful σημαίνει να χαλαρώνεις τον ψυχαναγκασμό να απορρίπτεις ή να ελέγχεις την παρούσα στιγμή, επιτρέποντας σου να απολαμβάνεις την αμόλυντη πραγματικότητα της καθαρής επίγνωσης - η οποία είναι αυτό που πάντοτε ήταν αληθινά.

Σημαίνει να παραμένεις χωρίς προσπάθεια και όχι να πλημμυρίζεσαι από τις ατέλειωτες ανάγκες και επιθυμίες του εγωϊκού εαυτού.

Να είσαι Mindful σημαίνει να έχεις επίγνωση των ψευδαισθήσεων του νου και να μην άγεσαι και φέρεσαι από τις λαθεμένες ερμηνείες του. 

Σημαίνει να είσαι κενός από τις παρεμβάσεις του νου ώστε να μπορείς απλά να ΕΙΣΑΙ, αυθόρμητα, σε αρμονία με το εδώ και το τώρα.

openmindzen.webnode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ