2023-05-04 21:45:36
Φωτογραφία για Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης στο Πανεπιστήμιο
Το νεότευκτο Πανεπιστημιακό Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που πρόκειται να λειτουργήσει στο Αγρίνιο από το νέο ακαδημαϊκό έτος οργανώνει σειρά σεμιναρίων..... με σκοπό την ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τη θεμελίωσή του και περαιτέρω στόχο τη δημιουργία ενός πόλου σκέψης, προβληματισμού και επικοινωνίας πάνω σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης στη γεωργία ώστε να καλύψει τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2023, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο, εισηγητής ήταν ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και εκπρόσωπος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, με θέμα: «Η αειφορική γεωργία ως όχημα βιώσιμης ανάπτυξης».

Επειδή η πορεία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία βαίνει φθίνουσα και το Αγρίνιο που συνεχώς αποδυναμώνεται κινδυνεύει να σβήσει δυστυχώς από τον ακαδημαϊκό χάρτη, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, συμμετείχε ενεργά με παρέμβασή του στο εν λόγω σεμινάριο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, διότι η τοπική οικονομία χρειάζεται την επιστημονική καινοτομία και η Περιφερειακή Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.


Στο τέλος του σεμιναρίου ο κ. Τραπεζιώτης αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις για το ρόλο και την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Αγρινίου, με τον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Μπένο και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας κ. Ν. Κούτσια.

Γραφείο Τύπου

Δικτύου Ενεργών Πολιτών
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ