2023-05-06 07:45:43
Φωτογραφία για 7 τρόποι για να φτιάξετε καλοκαιρινά Διακοσμητικά Τοίχου - Κάδρα με φυσικά υλικά
Καλοκαιρινή διακόσμηση τοίχων

Η διακόσμηση με αντικείμενα δημιουργημένα από φυσικά υλικά είναι από τις καλαίσθητες επιλογές για κάθε χώρο του σπιτιού, ειδικά για καλοκαιρινές διακοσμήσεις, και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τέτοιου τύπου υλικά σε εύκολες DIY κατασκευές και να φτιάξετε, εκτός των άλλων, πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά τοίχου - κάδρα με ελάχιστο κόστος.  

1. Κάδρα με αποξηραμένα λουλούδια - φύλλα - κλαδάκια.

Αφήστε τα λουλούδια ανάμεσα στις σελίδες ενός χοντρού βιβλίου για μερικές εβδομάδες, έως να αποξηρανθούν τελείως και να χάσουν εντελώς τον όγκο τους και στην συνέχεια τοποθετήστε τα σε απλού σχεδιασμού κορνίζες με τζάμι. 

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με χάρτινα ταιριαστά μοτίβα και ανεξάρτητα από το μέγεθος στις κορνίζες που θα χρησιμοποιήστε τοποθετείστε στο ίδιο σημείο του τοίχου συγκεντρωμένα τουλάχιστον 3-4 τέτοια κάδρα και όχι ένα μεμονωμένο.


Δείτε και εδώ την βήμα-βήμα διαδικασία για να φτιάξετε παρόμοιας μορφής κάδρα με τρισδιάστατη όψη. 

2. Τα θαλασσόξυλα είναι το κατ΄εξοχήν "καλοκαιρινό" υλικό για επιτοίχιες διακοσμητικές κατασκευές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους. 

Λεπτά μεγάλου μήκους ή κομμένα σε μικρότερα κομμάτια θαλασσόξυλα είναι ιδανικά για να συνθέσετε διακοσμητικά τοίχου απλώς ενώνοντας-κολλώντας τα ξύλα μεταξύ τους σε οποιοδήποτε σχηματισμό όπως και για να πλαισιώσετε απλούς καθρέφτες. 

Με μεγαλύτερου πάχους μικρά θαλασσόξυλα ή κάθε είδους φθαρμένο-παλιό ξύλο "φαγωμένο" από την θάλασσα, δημιουργείστε εντυπωσιακά διακοσμητικά τοίχου μεγάλου μεγέθους, απλώς κολλώντας τα ξύλα μεταξύ τους ή πάνω σε ένα επίσης παλιό-φθαρμένο ξύλο με πιστόλι σιλικόνης. 

Οι κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να πάρουν ιδιαίτερα καλλιτεχνική όψη αν βάψετε τα ξύλα με ακρυλικά χρώματα και συνδυάζοντας στην ίδια κατασκευή εκτός από θαλασσόξυλα, ξύλα που θα τους δώσετε τεχνητά παλαιωμένη όψη, κομμάτια από λεπτούς κορμούς κλπ. 

Τα διακοσμητικά καραβάκια είναι από τις πιο "κλασσικές" και όμορφες καλοκαιρινές κατασκευές και μπορούν να δημιουργηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από μερικά θαλασσόξυλα και λίγο ύφασμα.

Τέτοιου τύπου κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν πάνω σε καμβά ή ξύλο ή και να στερεωθούν-κρεμαστούν  απευθείας στον τοίχο ανάλογα με το μέγεθος και τον συνολικό τους όγκο.

Μεγάλου μήκους λεπτά θαλασσόξυλα ακόμη και απλώς στερεωμένα στον τοίχο θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό που μπορεί και να φωτιστεί με ένα επιτοίχιο φωτιστικό ή φωτάκια led, ενώ με μικρά κομμάτια θαλασσόξυλων - ξύλων που θα βάψετε με ακρυλικό χρώμα και θα κολλήσετε πάνω σε απλές λεπτές σανίδες με τρόπο και σχηματισμό που να τις καλύπτουν εντελώς, μπορείτε να δημιουργήσετε ξύλινα διακοσμητικά τοίχου σε πιο μοντέρνο στυλ. 

3. Οι λεπτοί κορμοί δέντρων - χοντρά κλαδιά τοποθετημένοι σε απλά ξύλινα πλαίσια - κορνίζες με τρόπο που 2-3 τέτοια κάδρα να συνθέτουν ένα ...δέντρο, είναι επίσης ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό τοίχου μεγάλου μεγέθους. 

4. Κάδρα - πίνακες με κοχύλια

Θα προσθέσουν απόλυτα καλοκαιρινό ύφος σε όποιο σημείο και αν τα τοποθετήσετε και για τέτοιες κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε φυσικά είτε διακοσμητικά κοχύλια, που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού ή με εποχιακά είδη. 

Ανάλογα με το μέγεθός τους μπορούν να τοποθετηθούν σε απλές κορνίζες μεμονωμένα ή σε συνθέσεις, να κολληθούν πάνω σε ξύλο, να πλαισιωθούν και με άλλου είδους θαλασσινά στοιχεία - υλικά κλπ.

Σε τέτοιου είδους κατασκευές το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις αποχρώσεις των κοχυλιών και του "καμβά" που θα χρησιμοποιήσετε θα δημιουργήσει ένα πραγματικά πετυχημένο διακοσμητικό σύνολο ταιριαστό τόσο σε χώρους κλασσικής - ρουστίκ διακόσμησης όσο και σε πιο μοντέρνου ύφους αν π.χ επιλέξετε για τέτοιες συνθέσεις κατάλευκα κοχύλια και μαύρα πλαίσια-κορνίζες.

5. Τίποτα πιο φυσικό και για επιτοίχιες διακοσμήσεις από μερικά ...φυτά.

Κακτοειδή, παχύφυτα και κυρίως αερόφυτα που δεν χρειάζονται καθόλου χώμα είναι οι καταλληλότερες επιλογές για να δημιουργήσετε "γλάστρες" τοποθετημένες στον τοίχο και να διακοσμήσετε πραγματικά εντυπωσιακά το καθιστικό, την κουζίνα, το χωλ αλλά και το μπαλκόνι σας.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες και πληροφορίες για τα αερόφυτα.  

6. Κάδρα - διακοσμητικά τοίχου από βότσαλα και ξύλο

Από τις πιο καλλιτεχνικές και όμορφες κατασκευές για καλοκαιρινή διακόσμηση που βασίζονται στο σχήμα που θα έχουν τα βότσαλα και τα οποία τοποθετούνται πάνω σε καμβά ή ξύλο με τρόπο που να σχηματίζουν ανθρώπινες φιγούρες, ζώα, πουλιά κλπ. 

Αυτού του τύπου τα κάδρα μπορούν να πάρουν πραγματικά ...άπειρες και πολύ εντυπωσιακές όψεις, συνδυάζοντας τα βότσαλα με κομμάτια ξύλου, σκοινί, φλοιό δέντρου, σύρμα, κοχύλια κλπ. και να δημιουργηθούν σε μικρό ή μεγαλύτερο μέγεθος. 

Για να είναι απόλυτα πετυχημένη η τελική τους όψη επιλέξτε τις κατάλληλες σε μέγεθος κορνίζες, έτσι ώστε περιμετρικά της κατασκευής να υπάρχει αρκετός κενός χώρος και αυτή πραγματικά να αναδεικνύεται.

Δείτε και εδώ πολλές ιδέες για τέτοιου είδους διακοσμητικά τοίχου με βότσαλα-πέτρες. 

7. Τέλος, ένας "έμμεσος" τρόπος για να διακοσμήσετε το σημείο ενός τοίχου με φυσικά θαλασσινά στοιχεία είναι να τοποθετήσετε αντικείμενα φτιαγμένα από τέτοια υλικά σε σημεία όπως το τζάκι, σε χαμηλούς μπουφέδες, τραπέζια κονσόλες κλπ. τοποθετώντας ταυτόχρονα στον τοίχο ένα κάδρο  με θαλασσινό - καλοκαιρινό θέμα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ