2023-05-07 11:39:43
Φωτογραφία για Mε ενθουσιασμό υποδέχονται τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο κατά την περιοδεία του



Mε ενθουσιασμό υποδέχονται τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, υποψ. Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά την περιοδεία του. .....Φίλοι και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολίτες χωρίς ξεκάθαρη κομματική ταύτιση μιλάνε για τον Βουλευτή που γνωρίζει καλά τα προβλήματα του νομού και πορεύεται με προτάσεις και λύσεις. Χθες, στη λαϊκή αγορά του Αγρινίου συνάντησε πολίτες και παραγωγούς και μοιράζοντάς τους ο ίδιος το φυλλάδιό του, παρουσίασε τα όσα έκανε στη θητεία του. Τους μίλησε για το όραμα του ΠΑΣΟΚ να ξαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την ευημερία και συζήτησε μαζί τους τις θέσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

 

Σε ανάρτησή του στα social media, γράφει:

 

«Είναι εθνική ανάγκη η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Κατά την κοινοβουλευτική μου θητεία, τα θέματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους έχουν τεθεί στο επίκεντρο

. Άλλωστε ο πρωτογενής τομέας στηρίζει την οικονομία  της Αιτωλοακαρνανίας και το εισόδημα των πολιτών. Σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, βρίσκονται σε αδιέξοδο μπροστά στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και των τιμών σε ζωοτροφές και αγροεφόδια. Για το ΠΑΣΟΚ η βελτίωση της θέσης της αγρότισσας και του αγρότη, η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και η επιστημονική πλαισίωση και υποστήριξη του πρωτογενή τομέα είναι θέσεις αδιαπραγμάτευτες.

Γι’αυτό και προτάσσουμε:

·         Μέτρα μείωσης του κόστους των καυσίμων καθώς και του κόστους των αγροτικών εφοδίων και ζωοτροφών με επιδότηση της διαφοράς στις τιμές

·         Μηδενισμό ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για την περίοδο της κρίσης

·         Στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων

·         Καθιέρωση του αφορολόγητου και ακατάσχετου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων

·         Επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ

·         Επιτάχυνση των επενδύσεων από τα προγράμματα της νέας ΚΑΠ

·         Αύξηση των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης για πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό στον πρωτογενή τομέα

·         Κίνητρα για νέους με μείωση της φορολογίας και δωρεάν παραχώρηση δημόσιας γης.

Στηρίζουμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και μαζί τους στηρίζουμε την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας».

 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ