2023-05-16 22:20:35
Φωτογραφία για Κλίμα νίκης στην ομιλία της Φωτεινής Παντιώρα στο Θέρμο

 



Δελτίο τύπου

Σε κλίμα νίκης πραγματοποιήθηκε χθες η ομιλία της Φωτεινής Παντιώρα στο Θέρμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Παντιώρα από τη θητεία της στο υπουργείο Εσωτερικών, βρισκόταν πάντα δίπλα στο δήμο Θέρμου, συμβάλλοντας στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την επίλυση καίριων ζητημάτων......

Η Φωτεινή Παντιώρα κατά την ομιλία της τόνισε ότι «την προσεχή Κυριακή, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω την απόγνωση, τη θλίψη, τη μιζέρια και πάμε να τα αλλάξουμε όλα με δικαιοσύνη παντού. Από τις 22 Μαΐου, πάμε να κάνουμε πράξη το συμβόλαιο με την κοινωνία, το οποίο προβλέπει τέσσερις βασικούς όρους:

1. Αύξηση μισθών



2. Μείωση τιμών

3. Ρύθμιση χρεών

4. Ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό, κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενη στην Αιτωλοακαρνανία επεσήμανε ότι «έχω μάθει να λέω αλήθειες και η πικρή αλήθεια είναι ότι ο τόπος που αγαπάμε η Αιτωλοακαρνανία μας είναι πολύ πίσω στους δείκτες ανάπτυξης, είμαστε από τους φτωχότερους νομούς της χώρας με κριτήριο το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και αρκετά πίσω σε έργα υποδομής. Η κατάσταση αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια επιδεινώθηκε αισθητά λόγω των πολιτικών της ΝΔ».

«Το πρώτιστο είναι να εξασφαλίσουμε πρόσβαση των Αιτωλοακαρνάνων σε αξιοπρεπείς δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Δεν θέλουμε νοσοκομεία με κτίρια φαντάσματα αλλά νοσοκομεία με επάρκεια σε γιατρούς και νοσηλευτές». Ειδικά για το Θέρμο ανάφερε ότι η ίδια θα εργαστεί στην  κατεύθυνση επαρκούς στελέχωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Αναφερόμενη στον πρωτογενή τομέα επεσήμανε ότι «ο τόπος μας στηρίζεται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους», υπογραμμίζοντας ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ασπίδα προστασίας για τους βιοπαλαιστές του μόχθου». Εκτενή αναφορά έκανε στον τομέα της παιδείας.  «Το μέλλον του τόπου είναι η νέα γενιά. Ένας λόγος που μπαίνω μπροστά είναι για τους νέους μας. Εάν δεν επενδύσουμε στην Παιδεία με γενναία στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τις νέες και τους νέους μας.  Δεν είναι δυνατόν, ο τόπος μας η Αιτωλοακαρνανία να μην διαθέτει ισχυρά πανεπιστημιακά τμήματα και δη στο πεδίο του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος πρέπει να είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Εμείς θα στηρίξουμε τα πανεπιστημιακά τμήματα του νομού μας με περισσότερους καθηγητές και  ενισχύοντας τις δαπάνες για την έρευνα». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρόσβαση στα πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά. «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα, 20.000 περισσότεροι φοιτητές να ενταχθούν στα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστικά».

Τέλος, η κα Παντιώρα επεσήμανε ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου στο Θέρμο αλλά και του οδικού άξονα Θέρμου-Ναυπάκτου.

 



 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ