2023-05-24 07:35:25
Φωτογραφία για Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ζητείται πολιτικός διάλογος.   Το φθινόπωρο έρχεται καταιγίδα  μέτρων

   



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.



Γράφει ο :  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

 Μαθηματικός                      23-05-2023.

                                           Αγαπητοί   Αναγνώστες

Το Σύνταγμα ορίζει την ισότητα και την ισοτιμία της ψήφου. Το σύστημα που έγιναν οι εκλογές τη Κυριακή δεν είναι γνήσια απλή αναλογική. Στο πρώτο κόμμα με 40,8 τοις εκατό αντιστοιχούν με γνήσια απλή αναλογική 123,4 έδρες στρογγυλοποιημένο στη μονάδα 123 έδρες. Μέχρι τις 146 η απόσταση είναι μεγάλη.......



Με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής το 40 τοις εκατό των ψήφων καταλαμβάνει περίπου το 60 τοις εκατό των εδρών. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. 



Το αποτέλεσμα  των εκλογών είναι σεβαστό.  Οι εκλογές γίνονται για να επιλέξουν οι πολίτες τη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.  Πριν οφείλουν οι πάντες να παρουσιάσουνε τις θέσεις τους τις οποίες θέτουν στη κρίση των πολιτών.  Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί πολιτικά για το έργο της και να ζητήσει την έγκριση ή μη του έργου που θα εκτελέσει.  Η αντιπολίτευση  κρίνει  τη κυβέρνηση και παρουσιάζει το όραμα της.  Σε γενικές γραμμές από τα παραπάνω δεν έγινε  απολύτως τίποτε.  



\Θέτω τα εξής ερωτήματα  για  προβληματισμό.

Τι εξυπηρετεί τη χώρα μας  η δημιουργία  σε χρόνο ρεκόρ  της Αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη; Ειπώθηκε πειστική άποψη; 

Τι εξυπηρετεί τη χώρα μας η άμεση εμπλοκή της στο πόλεμο στην Ουκρανία; Ειπώθηκε πειστική άποψη; 

Σε τι ύψος βρίσκεται το Δημόσιο χρέος της χώρας; 

Πως γίνεται τα επιτόκια καταθέσεων να είναι  κάτω του ένα τοις εκατό και των χορηγήσεων να είναι τόσο μεγάλα;

Είναι ναι ή όχι  κοινωνικά δίκαιο η κατάργηση του ΦΠΑ   για τη κύρια κατοικία όλων των πολιτών; 

Είναι ναι ή όχι δίκαιο η επαναφορά των τριετιών; 

Είναι η πολιτική των επιδομάτων πολιτική αναπτυξιακή; 

Ακούσαμε κάτι σοβαρό για τη κλιματική αλλαγή;

Είναι κοινωνικά δίκαιο από τα 20 ευρώ για καύσιμα  , η αξία του καύσιμου να είναι 9,20 ευρώ και 10,80 ευρώ να είναι φόροι;

Για τη τραγική κατάσταση του ΕΣΥ απολογήθηκε κανείς; 

 Για τη διαπλοκή και τη διαφθορά ειπώθηκε καμιά ουσιαστική πρόταση πάταξης τους ; 

 Για κράτος Δικαίου υπήρξε καμία  δέσμη άμεσων μέτρων; 

 Για τη τραγική κατάσταση στη παιδεία ακούσαμε κάτι ουσιαστικό; 

Για τις παράνομες   συμπεριφορές συμμοριών παντός είδους ακούσαμε καμία δέσμη μέτρων;



Μία πανίσχυρη Δεξιά στη Κυβέρνηση με μία μείζονα αντιπολίτευση σε πορεία διάλυσης ( μετά τη βέβαιη παραίτηση Τσίπρα) και μία ελάσσονα Αντιπολίτευση -παιδική χαρά η λειτουργία της Δημοκρατίας τίθεται σε αμφιβολία. 



Οι μη  διαπλεκόμενοι, οι  μη διεφθαρμένοι , οι μη  έχοντες κομματική ταυτότητα πολίτες αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι. Η παραπέρα φτωχοποίηση μας είναι βέβαιη. 



Μου κάνει αρνητική εντύπωση οι πανηγυρισμοί του λεγόμενου ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Το θρίαμβο της Δεξιάς, τη συντριβή του Σύριζα ή και τα δύο πανηγυρίζουνε ; Οι πάντες έγιναν χορηγοί ψήφων της Δεξιάς.   Μία καλύτερη ανάγνωση του αποτελέσματος  αυτό αποδεικνύει.  Σε άλλο άρθρο θα είμαστε πιο σαφής. 



Μπροστά στις εκλογές σε ένα μήνα ένα ενδεχόμενο πρέπει να αποφευχθεί. Η μονοκομματική παντοκρατορία της Δεξιάς. Μαζική συμμετοχή στις εκλογές και όχι άκυρο,  όχι λευκό. 



Τα πολλά κόμματα ( πλην βεβαίως των φασιστικών ) στη Βουλή ενισχύουν τη Δημοκρατία και μειώνουνε τη πιθανότητα αυτοδυναμίας. 



Θυμηθείτε τις οικονομικές εξελίξεις το Φθινόπωρο. Η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση σε ότι αφορά το Δημόσιο χρέος. Έχει εκτιναχθεί στα ύψη. 



Ο κάθε ένας από εμάς ας αναλάβει τις ευθύνες , οι οποίες μας αναλογούνε. 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ