2023-05-28 14:24:31
Φωτογραφία για Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου



Πολλοί εκπρόσωποι από τον αθλητικό χώρο, αθλητές, πολιτικοί και στελέχη τουρισμού παρευρέθηκαν στο γεγονός

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Αθλητικό Gala Αχελώος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη του Acheloos Run 2023 κι αποτέλεσε ένα ξεχωριστό γεγονός, αφιερωμένο στις εφαρμοσμένες και επιτυχημένες δράσεις του Αθλητικού Τουρισμού.....

 

Η ειδική αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα σε ένα ξεχωριστό προστατευόμενο οικοσύστημα στην καρδιά του οποίου βρίσκεται ο ποταμός Αχελώος, μια φυσική δύναμη που συνυπάρχει αρμονικά με τους ανθρώπους. Αυτή η δράση ανήκει στο πρόγραμμα "Acheloos Project", το οποίο περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 1 km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, 5 km, δυναμικό βάδισμα 6 km και τον Ημιμαραθώνιο (21.1 km).

 Κατά τη διάρκεια του 2ου Αθλητικού Gala Αχελώος, παρουσιάστηκαν σημαντικές εξελίξεις, δράσεις και ανάγκες που αφορούν την ανάπτυξη και την υποδομή της περιοχής. Εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών συζήτησαν για αποτελεσματικούς και βιώσιμους τρόπους ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού, ενώ παρουσιάστηκαν καινοτόμες πολιτικές και στρατηγικές για την οργάνωση και προσέλκυση μεγάλων αθλητικών γεγονότων που μπορούν να επηρεάσουν την ταυτότητα της περιοχής.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές εξέφρασαν τις απόψεις τους και ανέπτυξαν τις ιδέες τους για τη σημασία του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή. Ο κ. Κώστας Λύρος, Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων για την προβολή της περιοχής και την ενίσχυση του αθλητισμού, ενώ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη των αθλητικών σωματείων και δράσεων, όπου ο εθελοντισμός αποτελεί ζωτικό μέρος τους. Ο κ. Βασίλης Τουντόπουλος, Managing Partner της MPDO, ανέδειξε τη σπουδαιότητα των αθλητικών δράσεων που προάγουν έναν υγιή τρόπο ζωής για το ευρύ κοινό, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες που παρέχει η MPDO και την προσπάθειά της να υποστηρίξει τα αθλητικά σωματεία στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους αθλητές, τους συνεργάτες και την τοπική κοινότητα.



Εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και διοργανωτών αγώνων και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος από τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, κ. Ασημάκης Γιώτης από τον Δρόμο Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο κ. Ηλίας Σπυριούνης από το Ioannina Lake Run, ο κ. Γιώργης Σακαβέλης από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, ο κ. Σωτήρης Μπιλιανός από τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας και ο κ. Κωνσταντίνος Σύρρος από το Acheloos Run, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στις πόλεις τους. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για συνεργασία, καινοτομία και υποστήριξη της τοπικής κοινότητας προκειμένου να επιτύχουν την αειφόρο ανάπτυξη του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

Το ξεχωριστό στιγμιότυπο της βραδιάς αποτέλεσε η στιγμή των τιμητικών απονομών στους αθλητές Στεφανία Δηλημήτσου, Γιώργο Φωκά και Κωνσταντίνο Γαλανό για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, καθώς και στους μεγάλους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης, κ. Γιάννη Κουρκουµέλη και κ. Σταύρο Κλαουδάτο των επιχειρήσεων ΣΑΩ ΑΒΕΕ και ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΑΕ αντίστοιχα.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η κ. Δήμητρα Στέλιου.



Το Acheloos Run 2023 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτός MEGA;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκτός MEGA;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ