2023-06-02 17:33:26
Φωτογραφία για Εξαήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως  Αιτωλίας και Ακαρνανίας στους Αγίους Τόπους
Δεκαπέντε θέσεις έχουν παραμείνει διαθέσιμες για την εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από 12 έως 17 Ιουλίου 2023.. Για πρώτη φορά η Τοπική μας Εκκλησία θα προσφέρει στο χριστεπώνυμο πλήρωμά της, την ευλογημένη ευκαιρία της προσκυνηματικής θεωρίας στους Αγίους Τόπους και της επισκέψεως στα Πανάγια Προσκυνήματα της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, βιώνοντας την μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία της μεταβάσεως στο ιερότερο σημείο της γης, όπου γεννήθηκε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Το πρόγραμμα της εκδρομής, που θα συνοδεύει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, θα περιλαμβάνει προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας, στον φρικτό Γολγοθά, στον Τάφο της Παναγίας μας στη Γεθσημανή, στο Ιερό Σπήλαιο της Βηθλεέμ, στο Όρος Θαβώρ, στη Ναζαρέτ και στην Κανά, στο Σαραντάριο Όρος, στη Βηθανία και στηνΙεριχώ, στον Ιορδάνη Ποταμό και στο Όρος των Ελαιών.


Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», στο τηλέφωνο: 26310 26549 και

Στο Αγρίνιο, στο Βιβλιοπωλείο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, στο τηλέφωνο: 26410 22860.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

12 έως 17 Ιουλίου 2023

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνού

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στα προκαθορισμένα σημεία (ΑΓΡΙΝΙΟ, ώρα 05:30’ τα ξημερώματα, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ώρα 06:30’ το πρωί, στην είσοδο του Κήπου των Ηρώων). Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 12:05’. Άφιξη στις 14:05’, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, όπου καθ’ οδόν θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα πρώτο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα προσκυνήσουμε στην Γεσθημανή (όπου βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου). Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, θα επισκεφθούμε τον οίκο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης, την προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το Πραιτώριο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος. Στη συνέχεια ακολουθώντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στον Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει και λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος σε οίνο). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην Αρχαία Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και το Σαραντάριο Όρος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Δαμασκηνό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Δαμασκηνού.

5η ημέρα Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στη Βασιλική της Βηθλεέμ. Έπειτα θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη, με ταξί, στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (γενέτειρα του Τιμίου Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 08:55’. Άφιξη στην Αθήνα στις 11:10’ και επιστροφή στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 990 € ανά άτομο. Επιβάρυνση μονόκλινου 200 €.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Tel Aviv - Αθήνα)

Μεταφορές Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Αθήνα – Μεσολόγγι – Αγρίνιο

5 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο Manger Square στη Βηθλεέμ

5 πρωινά και 5 γεύματα (μπουφέ)

Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία

Ανάβαση στο όρος Θαβώρ με ταξί

Φόροι αεροδρομίων

Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)

Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια covid

Ταξιδιωτική τσάντα

Συνοδός – ξεναγός

Δεν περιλαμβάνονται:

Οτιδήποτε αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Είσοδοι σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:

Μεσολόγγι, Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως «Φάρος Ορθοδοξίας», τηλ. 26310 26549.

Αγρίνιο, Βιβλιοπωλείο Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, τηλ. 26410 22860.

Για την συμμετοχή στην εκδρομή είναι απαραίτητη η κατοχή νέου τύπου Διαβατηρίου

Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος, είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ