2023-06-03 08:15:32
Φωτογραφία για Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής  H Πογωνιά και η ευρύτερη περιοχή σας περιμένουν να ξεκουραστείτε.   Πράξτε κατά συνείδηση.



ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ :   Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής . 

 Μαθηματικός ,   Δημότης Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας



ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:  Υποψήφιοι Βουλευτές  ΠΕ Αιτ/νιας,  κ Σαλμά  Μάριο, κ Παπαθανάση Αθανάσιο, κ Θεοδωράκη Γρηγόριο, κ Σταρακά Χριστίνα, κ Παπανάτση Νικόλαο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας........

 Είμαι ενεργός πολίτης 40 χρόνια σύμφωνα  με την Αριστοτελική άποψη , ασχολούμαι με τη πολιτική ανιδιοτελώς. Ουδέποτε έχω επισκεφτεί   γραφείο Βουλευτή, Υπουργού,  Δημάρχου  να ζητήσω προσωπική εξυπηρέτηση. Ο λόγος είναι απλός. Είμαι αντίθετος πολιτικά, ηθικά, νομικά, συνειδησιακά με το κοινώς λεγόμενο  ρουσφέτι. 

                                           Κυρία και Κύριοι 

Κατάγομαι από τη Πογωνιά του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.  Υπηρετώ τη Δημόσια Διοίκηση 32 και πλέον χρόνια. Είμαι ενεργός πολίτης 40 χρόνια σύμφωνα  με την Αριστοτελική άποψη , ασχολούμαι με τη πολιτική ανιδιοτελώς. Ουδέποτε έχω επισκεφτεί   γραφείο Βουλευτή, Υπουργού,  Δημάρχου κλπ  να ζητήσω προσωπική εξυπηρέτηση. Ο λόγος είναι απλός. Είμαι αντίθετος πολιτικά, ηθικά, νομικά, συνειδησιακά με το κοινώς λεγόμενο  ρουσφέτι. 

Οι λόγοι της αποστολής τούτης της κοινής επιστολής είναι οι παρακάτω.  Η περιοχή Παλαίρου, Πογωνιάς, το παραλιακό τόξο Παλαίρου- Πογωνιάς, το Στενό, η περιοχή Αη- Γιαννης, η περιοχή Βαρκού, η περιοχή Βαθυαβάλι δηλαδή η περιοχή ανάπτυξης του τουρισμού στην Αιτ/νια 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟΠΡΟΣ ΠΟΣΗ.

Τούτο αποδεικνύεται από τη συνημμένη απάντηση του Δημάρχου σε σχετική αίτηση μου. Με το θέμα ασχολούμαι από το 2013.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Το τι την συγκρατεί είναι γνωστό σε όλους.



Δεν μπορεί η περιοχή Κορπή, η περιοχή στο Μοναστηράκι να είναι γεμάτες νερό και εμείς λίγα χιλιόμετρα μακριά να μην έχουμε νερό να πιούμε. Δεν είναι ανθρώπινα, πολιτικά κλπ αποδεκτό να περιμένουμε με τα παγούρια κάθε Πέμπτη το βυτιοφόρο να αγοράσουμε νερό για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό γίνεται δεκαετίες. 

Μέχρι ποτέ θα συνεχιστεί;



Σταμάτησαν τον αγωγό λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις άνω περιοχές. Γιατί άραγε;

Η απάντηση δεν τιμά κανένα. Είναι από τα παραπάνω ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ.

Το θέμα το έθεσα και σε εκπροσώπους του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης. Τη περίοδο με Περιφερειάρχη το κΚατσιφάρα και Αντιπερειφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νιας τη κ Σταρακά  είχα θέσει το θέμα σχεδόν φορτικά. Μετέφερα και την ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Πογωνιάς που έγινε αφού μάζεψα 246 υπογραφές.  Πράγματι υπήρξε χρηματοδότηση . Άρχισε το έργο να πραγματοποιείται.  Και  ενώ η ομόφωνη απόφαση ήταν να πάρουνε νερό από τη Κορπή η Δημοτική Αρχή  αναζήτησε νερό στη περιοχή Ρούνες της Παλαίρου.  Η ποσότητα νερού που βρέθηκε είναι μικρή.

Να σας ενημερώσω ότι υπάρχει Σύνδεσμος Ύδρευσης από πολύ παλιά  της περιοχής από τη Κορπή. Η ποσότητα όμως του νερού, που φτάνει στο καινούργιο δίκτυο που κατασκευάστηκε από το Στενό, τη Πογωνιά, τη Πάλαιρο, μέσω του παλιού αγωγού  είναι πολύ μικρή. Οι δύο αγωγοί ενώνονται σε μία δεξαμενή στη περιοχή Ρούνες.  Διοχετεύεται νερό για τη κάλυψη των τεράστιων αναγκών  από τη γεώτρηση στο Στενό που αναφέρεται η απάντηση του Δημάρχου.

Αλήθεια ποιος άνθρωπος θα εμπιστεύονταν να πιεί νερό από τη γεώτρηση αυτή; ΟΥΔΕΙΣ.

Το θέμα έθεσα στη σημερινή  Αντιπερεφερειάρχη κ Σαλμά, τον Αντεπερειφερειάρχη κ Μαυρομάτη και τον Αντιπερειφερειάεχη κ Δημητρογιάννη. Η απάντηση ήταν. Αρμόδιος για το θέμα είναι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας.  Μάλιστα οι δύο πρώτοι μου είπαν , ουδέποτε μας έθεσε τέτοιο θέμα ο Δήμαρχος του Δήμου σας.

Διαθέτω για το θέμα ένα φάκελο επίσημων εγγράφων.  Τούτα βέβαια είναι στη διάθεση σας  εφόσον τα ζητήσετε.  Βεβαίως είτε τα ζητήσετε, είτε όχι  μετά τη σύγκλιση της νέας Βουλής  ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. 

                          Κατόπιν των ανωτέρω

Το αίτημα μου είναι αυτονόητο. 

Να κάνετε μία επερώτηση στη Βουλή για το θέμα.  

Θεωρώ είναι ανθρωπίνως αυτονόητο το αίτημα , κοινωνικά  δίκαιο και πολιτικά επιβεβλημένο.  

Απαιτούμε να πιούμε νερό υγιεινό. 

Ευελπιστώντας να πράξετε κατά συνείδηση θα σας πρότεινα να κουβεντιάσετε το θέμα με τους κατοίκους της περιοχής.  Βεβαίως είμαι στη διάθεση σας να ανταλλάξουμε   απόψεις για το θέμα. 

Δεοντολογικά οφείλω να σας ενημερώσω ότι το θέμα θα το κάνω γνωστό και στα γραφεία των επικεφαλείς των κομμάτων που εκπροσωπείτε   στο Πρόεδρο της Βουλής  και στον αρμόδιο Υπουργό  μετά το σχηματισμό κυβερνήσεως. 

Σας χαιρετώ 

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 03-06-2023



ΤΗΛ 6977087399,

 Ηλεκτρονική Διεύθυνση   [email protected] 

Tαχυδρομική Διεύθυνση 

Αγίου Αθανασίου 36 

ΤΚ 30200 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Δεν θα είμαι υποψήφιος  στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας , ούτε στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2023. Πάντως στο σπίτι μου δεν θα πάω.

Από τους αποδέκτες απουσιάζει ο κ Ζαμπάρας . Δεν έχω την ηλεκτρονική του διεύθυνση  θα φροντίσω να τη βρώ και ο κ Καραγκούνης Κωστας.  Ο κ Καραγκούνης  Κώστας κατάγεται από τη Βόνιτσα, το θέμα το ξέρει , έχει λάβει πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα για το θέμα. Φανερά τουλάχιστον δεν γνωρίζω να  έχει κάνει κάτι για το θέμα.

Κάποιοι από τη περιοχή  γνωστοί και μη εξαιρετέοι σε εμένα  ,με αποκαλούνε ,  τρελό του χωριού, γραφικό, σχιζοφρενή, αποτυχημένο, ότι δεν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου κλπ.  Θα σας παρακαλέσω να τους πείτε ,είναι τιμή μου αυτά τα κοινωνικά ρετάλια και πολιτικά ρεντίκολα να λένε και γράφουν αυτές τις άθλιες , αθλιότητες εναντίον μου.  Ανώνυμα βρίζουν οι  φασίστες φορώντας τη κουκούλα τους.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Βόνιτσα Αιτωλ/νίας

Ταχ.Κώδικας : 300 02 Βόνιτσα

Τηλ. : 2643022224

FAX : 26430-22.224

Πληροφορίες : ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ ΧΑΙΔΩ



ΠΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

ΚΩΣΤΑ

ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 36

Τ.Κ. 302 00 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ



Θέμα: Απάντηση σε αίτησή σας σχετικά με την «ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΕΝΟ»

Σχετικό: Η από 23/07/2021 αίτησή σας.



Απαντώντας στην ανωτέρω αίτηση σας, σας ενημερώνουμε ότι μετά από δειγματοληψία στις 9/06/2021 από την ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΕΝΟ, τα εργαστηριακά αποτελέσματα ήταν καλά και κατάλληλα για χρήση για ανθρώπινη κατανάλωση μετά από απαραίτητη χλωρίωση (συνημμένα η ανάλυση από Πιστοποιημένο Εργαστήριο -χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις)

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για πόσιμο νερό, λόγω της τουριστικής περιόδου, η γεώτρηση έχει τεθεί σε λειτουργία κυρίως κάποιες ώρες του Σαββατοκύριακου για να καλύψει τις ανάγκες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά την χειμερινή περίοδο (με την έναρξη των

βροχοπτώσεων) μεταφέρονται φερτές ύλες με την κινηση του νερου της βροχης με αποτέλεσμα το νερό να εμφανίζεται με πολλά ολικά κολοβακτηριοειδή και επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο. Ετσι το νερό της γεώτρησης ΔΕΝ χρησιμοποιούταν.

Για την ελαχιστοποίηση πηγών μόλυνσης σε όλο το διάστημα μετά το πέρας των βροχών γινόταν υπερχλωρίωση και απόρριψη του νερού της γεώτρησης συνεχώς καθώς και εξυγίανση δικτύου με υπερχλωρίωση και υδραυλικό ξέβγαλμα.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, γίνονταν συνεχείς αναλύσεις δειγμάτων, μέχρι να εμφανιστεί η βελτίωση που επισυνάπτουμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ




ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ