2023-06-05 10:04:09
Φωτογραφία για Διατροφολόγος: Τρόφιμα που είναι καλύτερα να τα αγοράζετε κατεψυγμένα



Η διατροφολόγος, Rhiannon Lambert, υποστηρίζει στην Mirror, ότι πολλά τρόφιμα είναι πιο υγιεινά αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα, κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει από κόπο και σπατάλη χρημάτων.

«Τα κατεψυγμένα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και τα κρέατα, ακόμη και τα ψωμιά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Τα κατεψυγμένα προϊόντα τείνουν επίσης να είναι φθηνότερα από τα περισσότερα φρέσκα, επομένως αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα» σημειώνει.

Ανάμεσα στα τρόφιμα που είναι πιο υγιεινά και φθηνότερα αν τα αγοράσετε κατεψυγμένα είναι ο ταπεινός αρακάς, τον οποίο συντηρούμε στην κατάψυξη και μπορούμε γρήγορα και εύκολα να μαγειρέψουμε ή να προσθέσουμε σε μικρή ποσότητα σε κάποιο γεύμα.

Ο αρακάς, περιέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, μη διστάζετε λοιπόν να τον καταναλώνετε μόνο του ή σε συνδυασμό με ρύζι ή κρέας.


Το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική στα φρέσκα προϊόντα, καθώς δεν χάνει τα θρεπτικά συστατικά του όταν είναι κατεψυγμένο. Το μπρόκολο ωφελεί εξίσου την υγεία του εντέρου, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού, είτε το τρώτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.

Ένα άλλο τρόφιμο που μπορείτε να συντηρείτε στην κατάψυξη είναι το ψιλοκομμένο σκόρδο, το οποίο είναι φθηνότερο από το φρέσκο, ενώ σας απαλλάσσει από τον κόπο του ξεφλουδίσματος. Η διαδικασία της κατάψυξης του σκόρδου δεν καταστρέφει την πολύτιμη δραστική ουσία του αλισίνη, η οποία καταπολεμά τους ιούς μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Μην παραλείπετε να βάζετε στην κατάψυξη και κάποια φρούτα, όπως είναι τα μούρα, τα οποία ακόμη κι έτσι διατηρούν πολλά από τα αντιοξειδωτικά τους. Δυστυχώς τα ολόκληρα, με τα κουκούτσια, φρέσκα μούρα αλλοιώνονται μετά από λίγες μέρες, αλλά η αγορά κατεψυγμένων τα κάνει να διαρκούν πολύ περισσότερο.

Η Rihannon συνιστά τέλος την αγορά κατεψυγμένων ψαριών, τα οποία είναι πολύ πιο οικονομικά από τα φρέσκα. Η κατάψυξη των ψαριών δεν μειώνει τη θρεπτική τους αξία και μπορείτε να λάβετε τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες D και B2 που περιέχουν.

Πηγή: Mirror.co.uk

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ