2023-06-07 19:33:01
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του συνδυασμού «Όραμα και Προοπτική» του Βασίλη Σώζου για το θέμα των πεζοδρομίων της Βόνιτσας



Κατ’ αρχήν χαιρόμαστε και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ήμερα αργίας για το Ελληνικό δημόσιο το γραφείο τύπου του Δήμου μας λειτουργεί κανονικά.΄.. Μας λυπεί όμως η απόφαση του Δήμου να βγει και να απαντήσει σε μεμονωμένες δημοσιεύσεις συνδημοτών μας, λέγοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς, πως δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να μιλούν για τα «έργα» που γίνονται. Προφανώς εν έτει  2023   ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα που του δίνει η ίδια η δημοκρατία , να εκφέρει την άποψη του δημόσια, χωρίς όμως  να προσβάλει κανέναν. Αν ένιωσε η Δημοτική Αρχή πως προσβλήθηκε ή και συκοφαντήθηκε  από τον «ορυμαγδό» των δημοσιευμάτων, τότε θα έπρεπε να πράξει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες  που προβλέπονται.

Προβληματίζει το γραφείο τύπου του δήμου:«ότι εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι με σχόλιά τους κατακρίνουν τον Δήμο για τα κακώς κείμενα». Για ποιον λόγο ακριβώς προβληματίζεται; Τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να κατακρίνονται από όλους;;;

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν το κακό του τόπου και δεν επέτρεψαν να βρίσκονται αλλού οι κολώνες; Που θα έπρεπε αυτές να βρίσκονται; Γιατί το γραφείο τύπου εξαπολύει έμμεσα επίθεση σε συνδημότες μας άραγε;  Οι τακτικές αυτές  δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη κοινωνία και μας βρίσκουν απέναντι σε όσους τις εφαρμόζουν.

Δεν θα σταθούμε στο αν γίνεται σωστά ένα έργο ή όχι  έχουμε  την υπομονή να το κρίνουμε  όταν ολοκληρωθεί, θα σταθούμε όμως και  σε κάποιες αντιφάσεις που έχει η ανακοίνωση.

“Φυσικά και θα διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν και φυσικά δεν πρόκειται ο Δήμος να παραλάβει ένα έργο αν δεν είναι σωστά ολοκληρωμένο”

“Αλήθεια ούτε αυτοί γνωρίζουν ότι ένα έργο αν δεν ολοκληρωθεί σωστά ο Δήμος δεν πρόκειται να το παραλάβει και φυσικά να το πληρώσει από τις τσέπες των δημοτών όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά;;;”

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως το έργο αν δεν είναι υλοποιημένο σύμφωνα με τις μελέτες του και τις προδιαγραφές του δεν θα το παραλάβει ο Δήμος μας.

Και Παρακάτω

“θα σταλεί φάκελος σε όλους τους αρμόδιους ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα των κολόνων με την  ολοκλήρωση του  έργου….”

Συμπερασματικά  ο Δήμος μας  λέει, πως οι κολόνες θα μείνουν εκεί και όταν το έργο ολοκληρωθεί θα σταλεί φάκελος για να μετακινηθούν. Άρα θα παραλάβει το έργο και ο εργολάβος θα πληρωθεί, ενώ οι κολόνες θα μείνουν εκεί μέχρι να τις μεταφέρουν  οι αρμόδιοι.

Και μιας και θέλει και την άποψη μας, εμείς θα προτείναμε:

Σωστή Εφαρμογή της Ρυμοτομίας. Υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφέλειας. Σωστή εφαρμογή του πλάτους των πεζοδρομίων. Σωστή εφαρμογή των προδιαγραφών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υ.Γ. Και αφού μας προτρέπει να σχολιάσουμε και τα θετικά, να επισημάνουμε πως στην φωτογραφία με τον στίβο του γηπέδου, στο κατοστάρι ξεκινάνε έξι διαδρομές και  τελειώνουν τέσσερις.

akarnanikanea

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ