2023-06-08 12:01:25
Φωτογραφία για Συνεδρίασε στο Αγρίνιο, με την συμμετοχή του Δημάρχου Γ. Αποστολάκη, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ)
Στο Αγρίνιο, παρουσία του προέδρου της επιτροπης και Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη, του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκη ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής,.... του οικοδεσπότη Δημάρχου Αγρινίου κ. Παπαθανασίου, της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιωάννας Φαναριώτου, και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της 7ης Επιτροπής Παρακολούθησης της πορείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Tο 83% έχει ξεπεράσει η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και υπολογίζεται ότι μέσα στον Ιούνιο θα ανέλθει στο 90%, δεδομένα που συνθέτουν σε ένα άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα με ισχυρό αποτύπωμα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και την κοινωνία της.

Στο τρέχον πρόγραμμα που κλείνει 31.12.2023 είναι ενταγμένα 7.497 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 830,3 εκ. ευρώ.

Μέσα από τους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος δημιουργήθηκε ένα ισχυρό ανάχωμα στην απώλεια θέσεων εργασίας στη φάση της πανδημίας και επιπλέον, μέσω άλλων δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας, δόθηκε έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 1.000.


Κατόπιν ξεκίνησε η συνεδρίαση της 2ης επιτροπής όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και ψηφίστηκαν ομόφωνα από την επιτροπή παρακολούθησης μέλος της οποίας είναι ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ο οποίος εκπροσωπεί τους Δήμους Δυτικής Ελλάδας..

Συμβολική δε σημασία έχει και το γεγονός ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εκτός έδρας της Περιφέρειας.

Σημαντική ήταν η εμπειρία που κατέθεσαν κατά τη συνεδρίαση οι φορείς υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Να τονίσουμε κλείνοντας ότι ο Δήμος μας είναι από τους πρωτοπόρους Δήμους στην Δυτική Ελλάδα σε ότι αφορά στην υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αυτό χάρη στις μελέτες και τις προτάσεις των τεχνικών μας υπηρεσιών, αλλά και της εμπειρίας μας εν γένει.

Δύναμή Πολιτών. Συνεχίζουμε.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ