2023-06-09 10:11:27
Φωτογραφία για Μύτικας – Πάλαιρος – Λευκάδα – Μεγανήσι: Διεκδικούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων



Διοργανώνεται φέτος στην περιοχή το 1ο «Authentic Big Blue West – The Ionian Edition», το οποίο θα προσελκύσει κορυφαίους αθλητές στην ελεύθερη κατάδυση απ όλο τον κόσμο.....

Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει ο Μύτικας και η Πάλαιρος για αθλητές απ´ όλο τον κόσμο, πασίγνωστων στην ελεύθερη κατάδυση!

Μεταξύ 28/08 και 03/09 θα διοργανωθεί στην περιοχή το 1ο «Authentic Big Blue West – The Ionian Edition», αγώνας ο οποίος ήδη έχει την αδειοδότηση της ελληνικής ομοσπονδίας ΕΟΥΔΑ και της παγκόσμιας ομοσπονδίας CMAS!

Ο καταδυτικός αυτός αγώνας ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών του είδους, λόγω της ομορφιάς των νερών και της περιοχής γενικότερα. Θα διεξαχθεί συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύτικα, Καλάμου, Μεγανησίου και Παλαίρου και ήδη περί τους 100 αθλητές του είδους θα συμμετάσχουν, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί ιδιαίτερα!

Μάλιστα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελεύθερη κατάδυση Χρήστος Καρέλος, που έλκει και την καταγωγή του από την Κατούνα και κατέχει  το εθνικό ρεκόρ κατάδυσης, είναι εκ των υποστηρικτών της διοργάνωσης.

                     



Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στη «Σ» για το 1ο «Authentic Big Blue West – The Ionian Edition», αποκάλυψε πως η στόχευση των Δήμων Ξηρομέρου, Ακτίου – Βόνιτσας, Μαγανησίου και Λευκάδος, αλλά και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων είναι το 2024 να πραγματοποιηθεί στην περιοχή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων!



Συγκεκριμένα ο κ. Τριανταφυλλάκης μιλώντας για την στόχευση αυτή, αλλά και γι ατην φετινή διοργάνωση, επεσήμανε:

«το project αυτό είναι ένας διαγωνισμός καταδύσεων. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων του χρόνου, το οποίο συνήθως γίνεται στην Τουρκία. Θα διεκδικήσουμε σαν ευρύτερη περιοχή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων το 2024, ενώ η φετινή διοργάνωση θα είναι μια πρόβα generale, αν μου επιτρέπεται η έκφραση.



Η ιδέα προήλθε από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βιβή Δρακά, που έλκει την καταγωγή της από το Ξηρόμερο και ειδικότερα από το Αρχοντοχώρι. Αντίστοιχος διαγωνισμός διεξάγεται εδώ και χρόνια στην Αμοργό με τεράστια επιτυχία και συμμετέχουν πέρα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της περιοχής και μεγάλες επιχειρήσεις.



Ξεκίνησε η προσπάθεια να διοργανώσουμε το φετινό καταδυτικό διαγωνισμό, αλλά και να διεκδικήσουμε το 2024 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων ως σύνολο Δήμων από την περιοχή, με τη υποστήριξη και των δύο Περιφερειών.

Για να επιτύχουμε όμως το διττό αυτό στόχο ενεπλάκησαν ο Δήμος Ξηρομέρου, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, ο Δήμος Μεγανησίου και ο Δήμος Λευκάδας, υπό την «ομπρέλα» των δύο Περιφερειών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, όπως προαναφέραμε.



Το project αυτό και ο ίδιος ο Νεκτάριος Φαρμάκης το υποστηρίξει, όπως και Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, ο Φωκίωνας Ζαΐμης. Υπάρχει γενικότερα ενδιαφέρoν για την περιοχή διαδημοτικό και διαπεριφερειακό και πιστεύω πως θα δώσει τεράστια ώθηση στην περιοχή, τόσο η φετινή διοργάνωση, όσο και αν τελικά επιτύχουμε την στόχευσή μας και διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων του 2024 στην περιοχή μας.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι κάτι που μας ενδιαφέρει στο Δήμο Ξηρομέρου, αλλά ενδιαφέρει και τους όμορους Δήμους. Η Λευκάδα και το Μεγανήσι ήδη έχουν «απογειωθεί» ως προς το τουριστικό κομμάτι, στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας ήδη γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, όπως επίσης γίνονται και επενδύσεις όπως έχει ακουστεί το τελευταίο διάστημα για την επένδυση στο  Βαρκό. Η περιοχή μας, το Ξηρόμερο, συνεπώς έχει μείνει λίγο πίσω, αλλά μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασίες πιστεύουμε πως η ομορφιά της περιοχής είναι τέτοια που μπορούμε να την αναδείξουμε και μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.

Η φετινή διοργάνωση, το 1ο Authentic Big Blue West – The Ionian Edition, θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Κατά την πρώτη εβδομάδα έρχονται οι αθλητές με τα επιτελεία τους κάνουν αναγνωριστικές βουτιές στα νερά, ώστε να δουν το μικροκλίμα, τις θερμοκρασίες, το βάθος κλπ. Σημαντικό είναι πως από τους κορυφαίους στο κόσμο αθλητές του είδους είναι Έλληνας και έλκει την καταγωγή του από την Κατούνα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, είναι ο Χρήστος Καρέλος, οπότε είναι γνώστης της περιοχής και θεωρούμε την αγάπη του και την υποστήριξή του δεδομένη, αλλά και το βλέπουμε αυτό.



Για μια περιοχή όπως είναι ο Μύτικας, η Πάλαιρος, το Μεγανήσι και η Λευκάδα το ενδιαφέρον των αθλητών είναι μεγάλο, γιατί συνδυάζεται το αγωνιστικό και το τουριστικό κομμάτι.



Αναμένουμε περί τους 100 αθλητές που θα συμμετάσχουν, αλλά ο αριθμός αυτός είναι σχετικός και δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος. Σ’ αυτό θα βοηθήσει και το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στο τέλος του Αυγούστου με αρχή Σεπτεμβρίου, οπότε πιστεύουμε πως θα ακολουθήσει τους αθλητές και περισσότερος κόσμος για να απολαύσει την περιοχή μας ή η διοργάνωση θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο, ο οποίος θα απολαύσει την περιοχή μας.



Νομίζω πως η περιοχή μας δικαιούται τέτοιες διοργανώσεις, διοργανώσεις σαν το Authentic Big Blue West, αλλά και σαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί στόχευση για όλους τους Δήμους που συμμετέχουμε στην διεκδίκηση, αλλά και για τις δύο Περιφέρειες.

Η διεκδίκηση αυτή είναι ζήτημα συνεργειών, δεν υπάρχει leader στο συγκεκριμένο project, καθώς πάμε όλοι μαζί, χέρι – χέρι και μαζί προσδοκούμε τα μέγιστα αποτελέσματα».



Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ