2023-06-24 08:45:40
Φωτογραφία για Το «μαγικό» πρωινό ρόφημα που ρίχνει την πίεση και ενισχύει την ενέργεια
Είναι αρκετές οι αναφορές στο ρόφημα δυο απλών συστατικών που βοηθάει τον οργανισμό σε πολλά επίπεδα και πολλοί επιστήμονες υγείας το προτείνουν. Τώρα η διατροφοθεραπεύτρια Aislinn Cambridge και «Minister 4 Happiness» στο Pure Results, εξήγησε πώς αν πίνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι πριν απο οτιδήποτε άλλο το πρωί, μπορεί να σας ξυπνήσει πιο εύκολα αλλά και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς.

Λέγεται από τους ειδικούς, πως το νερό με το λεμόνι είναι ένα ρόφημα χαμηλών θερμίδων που διατηρεί την ενυδάτωση του οργανισμού, αυξάνει το μεταβολισμό και συμβάλει στην απώλεια βάρους, προωθώντας την πληρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όπως αναφέρει η Mirror, η Aislinn εξήγησε: “Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι από τη στιγμή που ξυπνούν το πρωί και αυτό είναι να πίνετε νερό, καθώς ενυδατώνει το σώμα σας και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν θέλετε να έχετε ενέργεια και νιώσε καλά, ένα ζεστό φλιτζάνι νερό με μισό λεμόνι στυμμένο. Είναι σαν μαγικό”.


Η ίδια τονίζει επίσης τη σημασία της σωστής φροντίδας του εαυτού σας πριν από τον ύπνο μπορεί να ενισχύσει την πρωινή ευεξία. Η πρόταση της είναι να αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα πριν ξαπλώσετε για ύπνο, έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να αφομοιώσει πλήρως το φαγητό. Εάν προσπαθήσετε να κοιμηθείτε 1-2 ώρες αφού φάτε, θα προκαλέσετε συμφόρηση στο σώμα σας καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει πέψη και ανάπαυση με μεγάλη ευκολία ταυτόχρονα, τονίζει. “Και ο ύπνος και η πέψη σας θα επηρεαστεί και όταν συνδυαστεί θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη διάθεση σας”.

Η Aislinn προτείνει επίσης να μείνετε μακριά από τα τεχνητά γλυκαντικά ως υποκατάστατα της ζάχαρης, καθώς αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν χειρότερη επίδραση στο σώμα σας από τα φυσικά σάκχαρα. Εξήγησε: “Μερικοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αναζητούν επιλογές «χωρίς ζάχαρη» όταν προσπαθούν να τρώνε υγιεινά, αλλά στην πραγματικότητα είναι χειρότερα. Τα λεγόμενα «διαιτητικά» ποτά περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται ασπαρτάμη, το οποίο το σώμα μας δεν ξέρει πώς να το επεξεργαστεί και έχει αρνητική επίδραση στο έντερο μας και είναι πολύ πιο επιβλαβές, φλεγμονώδες και διαβρωτικό από την πραγματική ζάχαρη”.

 

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ