2023-07-02 09:25:56
Φωτογραφία για Όταν η Παράδοση Συναντά το Κλαρίνο! Πανηγύρι στο Νεοχώρι



Greek Village Life

Στις 29 Ιουνίου 2023, το χωριό Νεοχώρι Ευρυτανίας γιόρτασε το καθιερωμένο πανηγύρι του(Αγίων Πέτρου και Παύλου), με ένα εντυπωσιακό μουσικό σύνολο και πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, καθώς και αρκετούς μετανάστες από την Αμερική που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση......



Η ορχήστρα αποτελούνταν από ταλαντούχους μουσικούς, που έδωσαν ρυθμό και χρώμα στη γιορτή. Στο κλαρίνο βρισκόταν ο Γιώργος Τουφεκούλας, ο οποίος με τον παραδοσιακό ήχο του κλαρίνου προσέδωσε ζωντάνια και χαρά στο πανηγύρι. Στο τραγούδι, ο Λάμπρος Στασινός και η Βάσω Σαλτογιάννη έδωσαν φωνή στην εκδήλωση, χαρίζοντας με τα τραγούδια τους συναισθήματα και συνδέοντας τους παρευρεθέντες με την πατρίδα τους.



Στην κιθάρα βρισκόταν ο Γιώργος Μάκκας, ο οποίος με τις μελωδίες του δημιούργησε ένα μουσικό υπόβαθρο γεμάτο ενέργεια και ρυθμό

. Τα ντραμς ανέλαβε ο Κώστας Λεπενιώτης, προσθέτοντας τον απαραίτητο ρυθμό και δυναμική στη μουσική εμπειρία του πανηγυριού. Με τη συνδυασμένη παρουσία αυτών των ταλαντούχων μουσικών, η ορχήστρα δημιούργησε ένα εκρηκτικό και ζωντανό περιβάλλον που κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευθυθέντων και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα γιορτής.



Το πανηγύρι του Νεοχωρίου είχε επίσης τη χαρακτηριστική συμμετοχή από κοινού ανθρώπων από τα γύρω χωριά, που ήρθαν να γιορτάσουν και να μοιραστούν τη χαρά της παράδοσης με τους κατοίκους του Νεοχωρίου. Η παρουσία αυτών των περιφερειακών κοινοτήτων συνέβαλε στη δημιουργία μιας ενωμένης ατμόσφαιρας και στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και εθίμων.


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ