2023-07-04 14:18:45
Φωτογραφία για Επιστολή Δημάρχου Αμφιλοχίας για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης



Επιστολή για ενημέρωση για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής και άμεση καταβολή των αποζημιώσεών που δικαιούνται, απέστειλε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας προς τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη....

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας εκθέτει τις επιπτώσεις που είχαν οι φετινές καιρικές συνθήκες στην παραγωγή και την καρποδεσία των ελιών και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν σε καταγραφή των ζημιών ώστε οι πληγέντες αγρότες να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Αμφιλοχίας, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2023, έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να σας ευχηθώ καλή και ευδόκιμη θητεία, αλλά και να σας ενημερώσω για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει σε ελαιοπαραγωγούς του Δήμου.



Συγκεκριμένα, οι διαρκείς εναλλαγές θερμοκρασίας που παρατηρούνται τη φετινή χρονιά, είχαν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην ανθοφορία όσο και στην καρπόδεση, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας 

Το πρόβλημα απαντάται κυρίως στις ελιές τύπου Καλαμών και τις επιτραπέζιες, όπως όμως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, η κατάσταση αυτή δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένους τύπους καρπών και αφορά ευρύτερα τους ελαιοπαραγωγούς πολλών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι καταγράφουν μεγάλη μείωση της παραγωγής τους.

 Όπως αντιλαμβάνεστε, έχει προκληθεί κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος των παραγωγών, σε μια περιοχή μάλιστα που η τοπική οικονομία βασίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα, προκαλώντας έτσι ευρύτερες αρνητικές συνέπειες στο σύνολο του Δήμου μας και όχι μόνο. 

Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να μεριμνήσετε ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στους απαραίτητους ελέγχους και στην καταγραφή των ζημιών ώστε οι πληγέντες αγρότες να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κύριε Υπουργέ, ευελπιστώ ότι θα λάβετε υπόψη σας το δίκαιο αίτημα των ντόπιων ελαιοπαραγωγών και θα προχωρήσετε στα αναγκαία μέτρα στήριξής τους.

Με τιμή,

Γεώργιος Κατσούλας

Δήμαρχος Αμφιλοχίας

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ