2023-07-08 11:32:41
Φωτογραφία για Σοβαρή καταγγελία: Τους έστειλαν σπίτι με σπασμένο πόδι και κάταγμα γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο (βίντεο)
Σοβαρή καταγγελία έκανε στο Open εργαζόμενος σεζόν στη Μύκονο, που δείχνει τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία των νησιών. Ενώ χτύπησε μαζί με έναν φίλο του, με τον έναν να έχει σπασμένο πόδι και τον άλλο κάταγμα, στο νοσοκομείο δεν μπορούσαν να τους φροντίσουν λόγω ελλείψεων και τους έστειλαν την επόμενη ημέρα σε ιδιώτη γιατρό.

Όπως περιγράφει ο εργαζόμενος στο Open:

«Εγώ με τον φίλο μου, προχτές το βράδυ, φύγαμε σε μια στροφή με το μηχανάκι που είχε χώματα και χτυπήσαμε και οι δύο μας στο αριστερό πόδι. Πήραμε τα παιδιά εκείνη τη στιγμή, όλους τους συγκατοίκους μας και πήγαμε στο νοσοκομείο. Βρέθηκαν να είναι παρόντες μόνο 2 γιατροί, που ήταν μάλλον για την εφημερία, που μας είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εκείνη τη στιγμή γιατί δεν είχανε ούτε ακτινολόγους, ούτε ορθοπεδικούς στο νοσοκομείο. Μας είπαν ότι μπορούν να μας δέσουν το πόδι με μια απλή γάζα για να μείνει σε μια σχετική ακινησία , ώστε να έρθουμε το πρωί να κάνουμε ακτινογραφίες και να μας δούνε».


Και συνεχίζει: «Ο ένας έχει σπάσει το πόδι του σε δύο σημεία και εγώ απλά είχα ένα κάταγμα.Προσπάθησαν εκείνη τη στιγμή να πάρουν τηλέφωνο κάποιους ιδιωτικούς γιατρούς που δεν το σήκωνε κανένας τους, εκτός από έναν που κατάφεραν και τον βρήκαν στο τηλέφωνο και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι αν, γιατί δεν τους ανέφεραν κάτι για σπάσιμο, του ανέφεραν κάτι για κατάγματα, ότι σε περίπτωση κατάγματος θα χρειαστεί 1.500 – 2.000 ευρώ απλά για να βάλει τον γύψο στο πόδι. Για το σπασμένο πόδι δεν μάθαμε (πόσο κοστίζει) γιατί του είπαμε απλά να κλείσει το τηλέφωνο και ότι θα έρθουμε αύριο το πρωί».

Σε ερώτηση για τι έκαναν στη συνέχεια, ο καταγγέλλων απάντησε: «Μας είπαν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί, να φύγουμε και πήγαμε 9 και μισή το πρωί με το που ανοίξανε. Με το που πηγαίναμε στο νοσοκομείο μας λένε δεν έχουμε ορθοπεδικό, έχει παραιτηθεί, θα πρέπει να πάτε πάλι σε ιδιώτη και μας στείλανε σε έναν ιδιώτη. Ευτυχώς, εκείνος ήταν πάρα πολύ καλός, μας βοήθησε, βοήθησε και τον φίλο μου που είχε το σπασμένο του πόδι, το έφερε λίγο στα ίσα».

Μιλώντας στην εκπομπή Τώρα Μαζί ο Σ. Παπαδήμας, διασώστης πληρώματος ΕΚΑΒ σχολίασε πως «αυτή τη στιγμή αν βγει μια προκήρυξη για 5.000 γιατρούς, δεν υπάρχουν τόσοι. Οι γιατροί έχουν φύγει. Έχουν πάει σε αραβικές χώρες, Σουηδία, Γερμανία. Έχει πρόβλημα το ΕΣΥ αυτή τη στιγμή με τα χρήματα αυτά, 1.500 -2.000 να βρει γιατρούς».   themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ