2023-07-09 10:34:47
Φωτογραφία για Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  ΟΛΑ. Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .  ΠΑΡΤΕ   ΜΕΤΡΑ.

     Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

                                                   ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ. 

>



Γράφει ο:  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

                   Μαθηματικός

                                                                                                                                           09-07-2023.

                                                   Αγαπητοί  Αναγνώστες

Η  θάλασσα, οι ακτές , ο ήλιος, το περιβάλλον  είναι μερικά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και του Δήμου μας. Το περιβάλλον ανήκει σε όλους  και κυρίως στις επόμενες γενιές.  Οφείλουμε οι πάντες να το σεβόμαστε, να το διατηρούμε καθαρό,  να το διαχειριζόμαστε με σύνεση  , να το απολαμβάνουμε ατομικά και μαζικά......

Οφείλουμε να το παραδώσαμε στους επόμενους  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ και  ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ.  Η διαχείριση από όλους μας  ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ.

Δημοσιεύτηκε  στο τύπο και δεν διαψεύστηκε  η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  , της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  ,  Περιφερειακής Ενότητας της  Αιτ/νιας  με αριθμό πρωτοκόλλου: οικ ΠΔΕ /ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/199913/2897, και ημερομηνία 20/06/2023,  με θέμα :    

‘’Καταλληλότητα θαλάσσιων υδάτων-ακτών κολύμβησης  ΠΕ Αιτ/νιας έτους 2023’’

(Απόσπασμα της απόφασης  ).

Έχοντας υπ’ όψη :  ακολουθούν 37 προϋποθέσεις  , νομικά καταχωρημένες,  και  την 38 η  να αναφέρει:

                                        ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Ορίζουμε ως κατάλληλες για κολύμβηση , από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής της ακτής , για τη κολυμβητική περίοδο του έτους 2023 τις παρακάτω ακτές κολύμβησης ανά Δήμο: 

                                           ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.

1.       ΔΚ ΚΑΤΟΥΝΑΣ,    Ακτή οικισμού Λουτράκι.

2.       ΤΚ  ΔΡΥΜΟΥ,       Ακτή Δρυμός , Ακτή Παληονήσι.

3.       ΤΚ Παλιάμπελων,  Ακτή  Ρούγα Παλιάμπελων , Ακτή  Βαρκό Παλιάμπελων.

4.       ΔΚ Βόνιτσας, Ακτή  Σωτήρα, Ακτή  Αναίρας(ανατολική προς νησάκι Κουκουμίτσα), Ακτή Βόνιτσας, Ακτή Νέα Καμαρίνα, Ακτή Παναγιά.

5.       ΤΚ Αγίου Νικολάου, Ακτή   ‘Αγιος Ιωάννης, Ακτή  Πευκάκια.

6.       ΤΚ Περατιάς  ,  Ακτή Περατιάς (απέναντι από Κάστρο Ντεκέ)

7.       ΤΚ Πλαγιάς,  Ακτή Λυγιά.

8.    ΤΚ Πογωνιάς,  ΔΚ Παλαίρου,  Ακτή Βαθυαβάλι, Ακτή  Βαρκό Πογωνιάς,), Ακτή Πογωνιάς, Ακτή Πογωνιάς (Ποταμάκι) , Ακτή  Παλαίρου ( σε απόσταση πάνω από 30 μέτρα από το κεντρικό ρέμα).

 

Β. Ορίζουμε ως παραδεκτές μετά επιφυλάξεως για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής της ακτής , τις παρακάτω ακτές κολύμβησης.

ΔΚ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ,   Ακτή Βόνιτσας (εντός οικισμού)

Γ. Εγκυμονούν κίνδυνοι και απαγορεύεται .

1. Η κολύμβηση σε λιμάνια.

2. Η κολύμβηση σε απόσταση 300 μέτρα από ιχθυοκαλλιέργειες.

3. Η κολύμβηση σε ακτίνα τουλάχιστον 200 μέτρα από εκβολές αγωγών διάθεσης λυμάτων.

4. Η κολύμβηση σε ακτίνα 30μέτρων τουλάχιστον από εκβολές νερών που μπορεί να περιέχουν λύματα( πχ εκβολές δικτύων όμβριων, ρεμάτων , αποστραγγιστικών αυλάκων).

                                      Η απόφαση  τονίζει  τα παρακάτω:

Οι Δήμοι , τα Λιμενικά Ταμεία  και συνδρομητικά οι Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές θα πρέπει να φροντίσουν για την επισήμανση του μήκους των ακτών κολύμβησης και των επιτρεπομένων σημείων, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Οφείλουν να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων καθώς και πινακίδων απαγόρευσης στις ακτές ή στα μήκη των ακτών που δεν επιτρέπεται η κολύμβηση και ιδίως τριάντα μέτρα εκατέρωθεν εκβολών ρεμάτων και δικτύων απορροής όμβριων υδάτων που εκβάλλουν σε ακτές σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και τις επισημάνσεις της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ  Αιτ/νιας.

Η κολύμβηση σε περιοχές πέρα των ανωτέρω αναφερομένων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουομένων και περιλαμβάνει πιθανούς κινδύνους.

                                                    Η απόφαση τελειώνει .



Οι Δήμοι και το Λιμενικό Ταμείο οφείλουν να διατηρούν καθαρές και ασφαλείς τις ακτές , συνεχώς και να προβαίνει σε διορθωτικές ενέργειες. Επίσης να προβούν στον ορισμό και οργάνωση των ακτών κολύμβησης και με την παρουσία ναυαγοσωστών για την προστασία και ασφάλεια των κολυμβητών.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς  παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την συνεχή προστασία των ακτών, τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την ενημέρωση των πολιτών.

Την απόφαση υπογράφει

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ   ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΑΛΜΑ ΜΑΡΙΑ

                                                    Αγαπητοί  Συνδημότες

Η ενημερωτική τούτη ιστοσελίδα  xiromeronews  και ο άμισθος   αρθρογράφος της  είμαστε  βέβαιοι για μία ακόμη φορά πράξαμε το καθήκον μας.  Σας ενημερώσαμε  για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Πάνω από όλα Η  ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Καλούμε τους αρμόδιους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  να πράξουν το καθήκον τους.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ. 

            ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ.

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ