2023-07-11 09:57:59
Φωτογραφία για Τελετή Έναρξης 10ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων Θεάτρου ΟΨεις



Ανοίγει η αυλαία μεθαύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου για το Θεατρικό Φεστιβάλ "Θεάτρου Όψεις" - Αιτωλικό 2023 με την ομάδα του Μεσολογγίου "ΠΡΑΞΗ 12" και το έργο "QUO VADIS" διασκευή του θεατρικού έργου “Το λεωφορείο” του Βούλγαρου συγγραφέα Στανισλάφ Στρατίεφ......

9.15 μ.μ. Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού



Συνεχίζεται για 10η χρονιά η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις” στο Αιτωλικό από τον Πολ. & Μορφ. Σύλ. “Το Αιτωλικό”.



Ενας θεσμός πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας , ο οποίος έχει φιλοξενήσει πάνω από 50 θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα και έχει τιμήσει με την παρουσία τους ανθρώπους του Θεάτρου και της Τέχνης.



Φέτος, τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης!



Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ:

https://theatropsis.weebly.com/2023.html



Για το έργο

Ένα λεωφορείο και μια αβέβαιη διαδρομή μεταμορφώνει τους επιβάτες της σε αγενή και αδιάφορα πλάσματα, που το μόνο που θέλουν είναι να σώσουν με κάθε τρόπο τον εαυτό τους. Το κοινωνικοπολιτικό σατιρικό έργο του Στανισλάφ Στρατίεφ, γραμμένο το 1980, καυτηριάζει την ανθρώπινη φύση, που, προκειμένου να διασωθεί στην επικείμενη καταστροφή,  ρίχνει άμυνες,  βάζει στην άκρη αξίες και είναι έτοιμη να αλληλοσπαραχτεί με τον διπλανό της.

Ο Στρατίεφ,  παγκοσμίως γνωστός και βραβευμένος σε θεατρικό διαγωνισμό του BBC (1993) υπήρξε δημοσιογράφος και πολυγραφότατος λογοτέχνης (θεατρικά έργα & μυθιστορήματα). Τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του εργαζοταν ως δραματουργός στο Κρατικό Σατιρικό Θέατρο της Σοφίας. Πέθανε νέος σε ηλικία 59 ετών το 2000.



Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

Αφροδίτη Μπαρμπετάκη

Νατάσα Λιάλιου

Ευδοξία Παρασκευα

Αγαθή Πολονύφη

Άντα  Χαλαζία

Βαγγέλης Βαλλιανάτος

Αλεξάνδρα Μπάρμπα



Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια-Διδασκαλία: Κατερίνα Στρατηγάκη

Κατασκευή σκηνικού-Φωτισμός: Μιχάλης Χαμπόγλου

Για την ομάδα

Η ομάδα μας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016.

Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας ήταν καθαρά εισαγωγικός και εκπαιδευτικός. Αφού λοιπόν, διαβάσαμε,  ακούσαμε,  είδαμε,  παίξαμε, αυτοσχεδιάσαμε “ενδοοικογενειακά, γενικά και αοριστα”, κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με κάτι πιο συγκεκριμένο.  Κάπως έτσι  τον Οκτώβρη του 2017 εκτεθήκαμε για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό του Μεσολογγίου με το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη ΤΟ ΤΑΒΛΙ.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης της ομάδας μας θέσαμε σαν προτεραιότητα το ταξίδι και όχι τον προορισμό  και αυτό  συνεχίζουμε να κάνουμε ως σήμερα. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια διαδρομή που θεωρούμε ότι αξίζει να την παρουσιάσουμε ανεβαίνουμε στη Σκηνή ελπίζοντας στην καλή θέαση και στο ειλικρινές χειροκρότημα. 

Διαδρομές της ομάδας μας μετά ΤΟ ΤΑΒΛΙ είναι:

Η ΤΕΛΕΤΗ του Παύλου Μάτεσι,  Νοέμβρης 2018.

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ του Αλμπέρ Καμύ, Γενάρης 2020

QUO VADIS, διασκευή στο Λεωφορείο του Σ. Στρατίεφ,  Φλεβάρης 2023

 

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΠΡΑΞΗ 12 από την αρχή της ύπαρξης της -Γενάρης 2016-  έως και τον Μάρτη του 2023 ήταν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής  “Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ”.  Η συμμετοχή της στο Φεστιβάλ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ είναι η πρώτη παρουσίαση της ως αυτόνομη ομάδα καθώς και η πρώτη της συμμετοχή σε θεατρικό Φεστιβάλ. 



Πληροφορίες:

ΠΡΑΞΗ 12 / facebook

--

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος

"Το Αιτωλικό"

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ