2023-07-15 10:07:05
Φωτογραφία για Τουρισμός για όλους: Ανοίγει τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα – Περισσότεροι δικαιούχοι φέτος



Μάρκος Λεονταρίδης

Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν κληρώθηκαν στον Κοινωνικό Τουρισμό, να κάνουν οικονομικές διακοπές μέσω του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, με την πλατφόρμα tourism4all να αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες......

Τα εισοδηματικά όρια

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.



Αναλυτικά:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 ευρώ

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 ευρώ

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 ευρώ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 ευρώ



ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000 ευρώ

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500 ευρώ

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000 ευρώ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000 ευρώ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα tourism4all να αναμένεται να ανοίξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.



Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση των καλοκαιρινών τους διακοπών, με βασική προϋπόθεση πως δεν έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός.



Η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις μέσω του «voychers.gov.gr.».



H διαδικασία της αίτησης είναι πολύ εύκολη με κωδικούς taxisnet και ΑΦΜ. Κατόπιν απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων, δηλαδή διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο και email.



Πώς κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις για τον «Τουρισμό για όλους» φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθούν κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα tourism4all, με τους κωδικούς Taxisnet και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:



Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.

Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Με αλλαγές ο Τουρισμός για Όλους

Σύμφωνα με το MEGA, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα, στα 200 ευρώ.



Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.



Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.

aftodioikisi

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ