2023-07-19 11:41:25
Φωτογραφία για «Ακρογυάλι Χριστού» στη Ρίζα Ναυπακτίας Γ’ Κατασκηνωτική Περίοδος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Με την Κατασκηνωτική Περίοδο των Κοριτσιών του Δημοτικού Σχολείου συνεχίζονται οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ρίζα Ναυπακτίας.. Το απόγευμα της Τρίτης 19 ης Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, αμέσως μετά την επιστροφή του από την προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως στους Αγίους Τόπους, επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις για να ευλογήσει τα παιδιά και να επικοινωνήσει μαζί τους.

Η Αρχηγός κ. Δήμητρα Λιάγκα – Αναγνωστού, τα στελέχη και οι μικρές κατασκηνώτριες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Ποιμενάρχη τους, με ένα νησιώτικο τραγούδι. Ο Σεβασμιώτατος, με πατρική αγάπη, μίλησε στις 110 κατασκηνώτριες, λαμβάνοντας αφορμές από την γενική ονομασία της

Κατασκήνωσης, που είναι «Ακρογυάλι Χριστού», τις ονομασίες των οχτώ ομάδων και τους προστάτες Αγίους τους. Τόνισε κυρίως την ανάγκη να παραμένουν γενναίες στη ζωή τους, η οποία θα έχει πολλές φουρτούνες, αλλά όταν έχουν συνοδοιπόρο τον Χριστό, μαζί με την πίστη, τις αρχές και τα χαρίσματά τους πάντοτε θα είναι νικήτριες.


Υπογράμμισε την ανάγκη να είναι αποφασιστικές, σταθερές και ανυποχώρητες στα θέματα της πίστεως, να ομολογούν τον Χριστό, δείχνοντας αγάπη σε κάθε άνθρωπο, να καλλιεργούν την αγάπη στο Χριστό και στους ανθρώπους που είναι η κορυφαία αρετή και να αγωνίζονται στη ζωή τους με πρότυπο τους Αγίους που έχουν ως προστάτες τους.

Στην συνέχεια ευλόγησε το δείπνο και μοίρασε σε όλες σταυρουδάκια και ευλογίες που έφερε από τα Ιεροσόλυμα και ευχήθηκε να περάσουν μια καλή, όμορφη και εποικοδομητική κατασκηνωτική περίοδο.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/FhNvLcXS3vbSwwvQ6

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ