2023-07-22 08:40:14
Φωτογραφία για Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

  



Σε πλήρη επιφυλακή ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου λόγω παρατεταμένου καύσωνα και πολύ αυξημένου κινδύνου  πυρκαγιάς .....



         Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συγκάλεσε σήμερα, 21 Ιουλίου 2023 και ώρα 7.30μμ ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

         Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο καθορισμός των δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των κλιματικών συνθηκών καθώς και η λήψη μέτρων για αποφυγή δασικής πυρκαγιάς για το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιών, ειδικά αύριο, Σάββατο  22 Ιουλίου 2023, είναι πολύ υψηλός (κατηγορίας 4).  

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει στον τομέα της πρόληψης και οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και ετοιμότητας έχει τεθεί ο Δήμος. 

«Απαιτείται συνεχής εγρήγορση και  στενή συνεργασία ώστε να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον» υπογράμμισε ο Κώστας Λύρος και απηύθυνε έκκληση στους δημότες να τηρούν τα βασικά μέτρα προστασίας.

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ ενώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι μεγάλες και αντίξοες θερμοκρασίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Π.Υ. Μεσολογγίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, βεγγαλικά κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.



Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 



ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ