2023-07-24 14:07:37
Φωτογραφία για Εντυπωσίασε στο Μεσολόγγι το Quintet της Κρατικής Ορχήστρας  Αθηνών

 



Μοναδικό σκηνικό δίπλα στη Λιμνοθάλασσα υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής

Κώστας Λύρος: «Ο Δήμος μας  πάντοτε αρωγός σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τον τόπο μας».....

 

Μια παραμυθένια βραδιά   είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο μαγευτικό χώρο του «Μουσείου Άλατος» το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 στις 9 το βράδυ όπου οι ήχοι της κλασικής μουσικής αντήχησαν στα  ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας δημιουργώντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Η συναυλία ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της μουσικής  όπου το Quintet της Κρατικής Ορχήστρας  Αθηνών μάγεψε το κοινό με δύο εμβληματικά έργα των Dvorak και Weber, το "αμερικάνικο" κουαρτέτο εγχόρδων και το κουιντέτο κλαρινέτου αντίστοιχα.

Το  Quintet  απαρτίζονταν  από τον κορυφαίο βιολίστα Ηλία Λιβιεράτο και επίσης κορυφαίο τσελίστα Τιμόθεο Γαβριηλίδη – Πέτριν, την Ελεάννα Στράτου και τον Αλέξανδρο Γαβριηλίδη -Πέτριν στα βιολιά οι οποίοι πλημμύρισαν  την μαγευτική  ατμοσφαιρική τοποθεσία του Μουσείου με τα ηχοχρώματα των μουσικών τους οργάνων, ενώ η Σουηδέζα Karin Dornbusch στο κλαρινέτο προσέδωσε στη συναυλία μια διεθνή πινελιά.

Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος τόνισε πως Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στέκεται πάντοτε αρωγός σε εκδηλώσεις που προβάλλουν τον τόπο μας «Την αξία μιας κοινωνίας, την κρίνει το επίπεδο του πολιτισμού της. Η Δημοτική μας Αρχή έχει θέσει ως έναν από τους κορυφαίους στόχους της την ενίσχυση και αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας. Στα 3,5 χρόνια της θητείας μας αυτό έχει διαφανεί και έχει επικροτηθεί απ’ όλους».

Ο Μεσολογγίτης, Νίκος Αλιάγας,  παρουσιαστής διεθνούς φήμης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συναυλία.

 Την εκδήλωση, η οποία ήταν ελεύθερη για το κοινό,  συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο με την υποστήριξη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Σουηδίας στην Αθήνα και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ενώ το Μουσείο με μεγάλη χαρά την υποδέχθηκε και την  φιλοξένησε.

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ