2023-07-26 07:29:34
Φωτογραφία για Σε παραιτήσεις οδηγούν οι προχειρότητες του Υπουργείου Υγείας με τις μετακινήσεις ιατρών από τα Κέντρα Υγείας για να καλυφθούν κενά στα Νοσοκομεία.

 



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της μοναδικής ακτινολόγου του Κέντρου Υγείας Αγρινίου αφού την ενημέρωσαν ότι με «εντέλλεσθε» μετακινείται εν μια νυκτί στο Νοσοκομείο Άρτας για να καλύψει τις εκεί ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.....



Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση προσπαθεί με αποσπασματικούς τρόπους να καλύψει κενά δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Αφού πρώτα το προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στήριξε με αυταπάρνηση την πανδημία του covid-19 και ενώ θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να στηριχθεί με μόνιμο προσωπικό καθώς τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστια, επιλέγει να εξαντλεί τους ελάχιστους ευσυνείδητους γιατρούς εξαναγκάζοντας τους σε παραίτηση.


Όπως επισημαίνoυν οι Βουλευτές στην ερώτηση τους: «Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ συνεχίζει να ακολουθεί σταθερά την ίδια τακτική των μετακινήσεων. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα πολλά οργανικά κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις αλλά με μετακινήσεις και “εντέλλεσθε”. Αποτέλεσμα είναι να μετακυλίονται οι ελλείψεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, και να ταλαιπωρούνται οι μετακινούμενοι ιατροί. Στην Αιτωλοακαρνανία, μία ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη υγειονομικά περιοχή, η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται, οι υπηρεσίες υγείας είναι ανεπαρκείς και οι ιατροί έχουν καταντήσει υγειονομικοί νομάδες, όπου δέχονται με τον τρόπο αυτό ευθεία προσβολή της αξιοπρέπειας τους».

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο Υπουργός Υγείας, εάν θα προχωρήσει στην ανάκληση των μετακινήσεων ιατρών από Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους και εάν θα προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να στελεχωθεί επαρκώς το ΕΣΥ.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ζαμπάρας Μίλτος Ακρίτα Έλενα, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυλωνίτης Αλέκος, Βέττα Καλλιόπη, Γαβρίλος Γιώργος, Δούρου Ειρήνη, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ηλιόπουλος Όθων, Κόκκαλης Βασίλης, Μάλαμα Κυριακή, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Παπαηλιού Γιώργος, Παππάς Πέτρος, Πέρκα Θεοπίστη, Πολάκης Παύλος, Πούλου Γιώτα, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γιώργος.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ