2023-07-26 17:50:52
Φωτογραφία για Από το ερειπωμένο αγροτόσπιτο σε ένα εξαιρετικό σύγχρονο σπίτι
H εξαιρετική ανακαίνιση ενός σχεδόν ερειπωμένου αγροτόσπιτου του 18ου αιώνα στην Καταλονία και η ...μεταμόρφωσή του σε ένα πανέμορφο και λειτουργικό σπίτι.

 

Κατά την αναπαλαίωση του κτίσματος διατηρήθηκαν πλήρως τα αρχικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, ακόμη και στα σημεία που χρειάσθηκε να ανεγερθούν εκ νέου γκρεμισμένες τοιχοποιίες, ενώ επιλεκτικά ανά σημεία έχουν διατηρηθεί και είναι εμφανή και στο εσωτερικό του σπιτιού τμήματα των παλαιών πετρόκτιστων τοίχων. 

Όλες οι μετατροπές και προσθήκες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στους εξωτερικούς χώρους, έχουν σεβαστεί απόλυτα την ατμόσφαιρα του παλαιού κτίσματος με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο την πισίνα το μέγεθος και η γενική διαμόρφωση της οποίας, με αποκλειστικά φυσικά υλικά, εναρμονίζονται αισθητικά πλήρως με το κτίσμα. 

Εσωτερικά οι φυσικής όψης τοίχοι, τα ξύλινα δοκάρια στις οροφές, τα μεγάλα ξύλινα παράθυρα, τα κεραμικά πλακάκια και η γενική διαμόρφωση σε σύγχρονο ρουστίκ ύφος σε συνδυασμό με αρκετά vintage στοιχεία και με τα φυσικά υλικά αλλά και τις γήινες αποχρώσεις να κυριαρχούν τονίζουν το παραδοσιακό ύφος του σπιτιού, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα έναν καθ όλα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο εξαιρετικής αισθητικής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ