2023-08-20 12:00:01
Φωτογραφία για Γιάννης Μπέζος: Ας έχουμε και αναταράξεις πολλές φορές, υπάρχει αυτό στην τέχνη



Συνέντευξη στο "Secret" των "Παραπολιτών" παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ηθοποιός σχολίασε θεματικές εκτός του καλλιτεχνικού χώρου.

Όταν ρωτήθηκε πώς του φάνηκαν οι εκλογές, ο ίδιος απάντησε: "Αναμενόμενες. Οι εκλογές είναι ένα παιχνίδι της δημοκρατίας, στο οποίο εμείς παραδίνουμε σημασία και ίσως ο λόγος είναι ότι φανταζόμαστε πάρα πολύ, ενώ είναι μια έκφραση της λαϊκής βούλησης, που θα δώσει στην πλειοψηφία ή αλλιώς όπου θα αφήσει τις τύχες του ο λαός προκειμένου να κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια. Δεν φανατίζομαι γενικά με τις εκλογές και θεωρώ δεδομένο τον πατριωτισμό όλων".

Επιστρέφοντας στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε για το μέλλον της τέχνης στην Ελλάδα: "Δεν περιμένω κάτι, γιατί η Τέχνη είναι πάντοτε ένα ερώτημα. Δεν υπάρχουν ούτε συνταγές ούτε απαντήσεις δεδομένες. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμένουν ζωντανοί και ανήσυχοι οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί

. Να μην τα ζητάμε όλα από τους άλλους. Ξέρετε, υπάρχει μια τάση που τα ζητάμε όλα από το κράτος, την Πολιτεία… Δεν είναι δουλειά της Πολιτείας να θρέψει την Τέχνη, γιατί αυτή τρέφεται από μόνη της. Δηλαδή τρέφεται από την ανησυχία και από το τι έχουν να καταθέσουν οι δημιουργοί κάθε φορά. Πιστεύω ότι έχουμε ένα υλικό πολύ αξιόλογο στη χώρα μας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα θεατρικά μας, αλλά και τα τηλεοπτικά μας, απ’ ό,τι βλέπω.

Ακμάζουν τα πράγματα και διαφοροποιούνται έως ένα σημείο και αυτό είναι πολύ θετικό. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, ας έχουμε και αναταράξεις πολλές φορές, γιατί στην Τέχνη υπάρχει και αυτό, Δεν μπορεί, δηλαδή, να ικανοποιήσει το 100% των ανθρώπων. Θα ήταν και λίγο ύποπτο αν συνέβαινε αυτό".



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ