2023-08-22 08:40:02
Φωτογραφία για Η γη της ελιάς: Η τιμωρία για τους Βρεττάκους έρχεται και θα είναι σκληρή

Το τρέιλερ που κυκλοφορεί εδώ και μέρες και μας βάζει στο κλίμα για τον γ' κύκλο της «Γης της ελιάς» είναι συνταρακτικό και ανοίγει πολλά από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν στα πρώτα επεισόδια της σεζόν.

Στο επίκεντρο έρχονται ξανά οι Στεφανέοι, η Βασιλική, ο Φίλιππος και η εκδίκηση, για την οποία διψά ο Μιλτιάδης.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Ανδρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου άφησε πολλά ανοικτά μέτωπα. Οι φανς, βέβαια, για δύο από αυτά ανησυχούν περισσότερο: για την κατάσταση ομηρίας στο σπίτι των Βρεττάκων και για την τύχη που θα έχουν οι παρευρισκόμενοι, και κυρίως ο Μάνος και η έγκυος Μαρίνα, και βέβαια για τη Βασιλική, η οποία έπεσε στη θάλασσα με την μπλούζα της μπερδεμένη στην προπέλα του σκάφους κι έδινε μάχη να παραμείνει ζωντανή. Στο πρώτο μέτωπο τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα και το ίδιο το τρέιλερ που βρίσκεται εδώ και μέρες στον αέρα λύνει πολλές από τις απορίες μας.

Η ομηρία λύνεται με τη μεσολάβηση του Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο πρώτος που καταφέρνει να βγει από το σπίτι και να τρέξει στους αστυνομικούς, που ήδη έχουν περικυκλώσει την περιοχή και διαπραγματεύονται με τους κακοποιούς. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Κουράκος, ο οποίος έχει ένα και μόνο στόχο: να λήξει αυτή η τόσο επικίνδυνη κατάσταση χωρίς απώλειες από καμία πλευρά. Τελικά, όμως, αυτό δε γίνεται δυνατό.

Παρόλο που ο Κωνσταντίνος κάνει έκκληση στο Δημοσθένη να σταματήσει τους άνδρες του πριν καταλήξουν σε αιματοκύλισμα, εκείνος δεν προλαβαίνει το κακό. Πανικόβλητος τους δίνει εντολή να σταματήσουν κάθε κίνηση και να αφήσουν τους αστυνομικούς να τους συλλάβουν, όμως είναι πια αργά... Παρά τα παρακάλια του Μάνου και των υπόλοιπων να αφήσουν τη Μαρίνα να φύγει λόγω της κατάστασής της, οι κακοποιοί δεν τους ακούνε και οι συνέπειες είναι τραγικές.

Η κοπέλα, που τρέμει για τη ζωή του αγέννητου παιδιού της, νιώθει δυνατούς πόνους στην κοιλιά, καταρρέει και όταν πια η ομηρία λύνεται και ο Μάνος την πηγαίνει στο γιατρό, ακούνε μαζί τα τραγικά νέα ότι το μωρό τους δε ζει πια. Συντετριμμένοι και οι δύο αδυνατούν να δεχθούν αυτό που τους έχει συμβεί και αναζητούν παρηγοριά και στήριξη ο ένας στον άλλον. Όμως, για τη Μαρίνα, ούτε η αγκαλιά του αγαπημένου της αποδεικνύεται αρκετή. Σιγά-σιγά κλείνεται όλο και πιο πολύ στον εαυτό της πενθώντας για το γιο που δε γέννησε ποτέ και βυθίζεται σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις. Οι δικοί της ανησυχούν κάθε μέρα και περισσότερο, συνειδητοποιώντας ότι η Μαρίνα έχει πέσει σε κατάθλιψη και χρειάζεται άμεσα ψυχιατρική βοήθεια...

Ο Μιλτιάδης σώζει και προστατεύει τη Βασιλική. Ευτυχώς για τους φανς της «Γης», τα πράγματα για τη Βασιλική εξελίσσονται πολύ καλύτερα, παρά το γεγονός ότι οι Στεφανέοι έχουν ήδη μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια η οποία δε θα έχει καθόλου ευχάριστο τέλος. Η βόλτα με το σκάφος του Στάθη εξελίσσεται σε εφιάλτη μετά την πτώση της στη θάλασσα και ο Φίλιππος βλέπει απελπισμένος τη γυναίκα που αγαπά να βυθίζεται στο νερό χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα. Βουτάει για να τη σώσει, όμως η μπλούζα της Βασιλικής έχει μπλεχτεί στην προπέλα και την τραβάει όλο και πιο βαθιά. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο όταν τελικά ο Φίλιππος καταφέρνει να βγάλει τη γυναίκα του στην επιφάνεια, ίσως όμως πολύ αργά...

Η Βασιλική έχει μείνει πολλή ώρα κάτω από το νερό χωρίς οξυγόνο και η καρδιά της έχει σταματήσει να χτυπά. Ενώ όλοι κοιτούν αποσβολωμένοι, ανήμποροι να δεχθούν το μέγεθος της τραγωδίας, ο Μιλτιάδης, σοκάροντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, μπαίνει στη μέση και αρχίζει κάτι που μοιάζει μάταιο. Δίνει στην κοπέλα το φιλί της ζωής και προσπαθεί να την επαναφέρει, δείχνοντας ότι ξέρει καλά από πρώτες βοήθειες. Ακόμα και όταν εκείνη δεν ανταποκρίνεται, ο Μιλτιάδης δεν το βάζει κάτω. Αντίθετα, συνεχίζει με όλο και μεγαλύτερο πάθος, μέχρι που νιώθει το σώμα της Βασιλικής να σκιρτάει κι εκείνη ξαφνικά ανασηκώνεται και, βήχοντας, βγάζει το θαλασσινό νερό που έχει καταπιεί και παίρνει μια μεγάλη ανάσα. Ο Φίλιππος την αγκαλιάζει με όλη του τη δύναμη και ο Μιλτιάδης αγκομαχά εξαντλημένος, συνειδητοποιώντας ότι έκανε κάτι που δεν περίμενε ποτέ: έσωσε τη γυναίκα του ανθρώπου που έχει ορκιστεί να εκδικηθεί σκορπώντας πόνο σε όλη του την οικογένεια.

Ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει, αλλά η έλξη που αισθάνεται για τη Βασιλική νίκησε το μίσος που φώλιαζε στη ψυχή του. Και τώρα που της έσωσε η ζωή, τα αισθήματά του δυναμώνουν και μετατρέπονται σε ένα πάθος το οποίο αδυνατεί να δαμάσει. Βλέποντας ότι το σχέδιο της εκδίκησης έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, ο αδερφός του έρχεται στη Σπάρτη αποφασισμένος να αναλάβει δράση και να τιμωρήσει τους Στεφανέους, και ειδικά τη Χάιδω για αυτό που έκανε στον άλλο τους αδερφό. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της και κόντεψε να κάψει ζωντανή την ίδια, αλλά και τη Βασιλική και την κόρη της ήταν μόνο η προειδοποίηση.

Η Χάιδω έχει ήδη πάρει το μήνυμα και είναι σίγουρη ότι η οικογένεια του Βαφέα θέλει να εκδικηθεί, όμως δε φαντάζεται ότι ο Μιλτιάδης, ο άνθρωπος που έχει έρθει τόσο κοντά τους και μάλιστα έσωσε τη νύφη της από βέβαιο θάνατο είναι ένας από τους εχθρούς. Όπως φαίνεται, όμως, πολύ σύντομα ο Μιλτιάδης θα μετατραπεί από εχθρό σε σύμμαχο, αφού ο έρωτάς του για τη Βασιλική θα τον κάνει να την προστατεύει από τα δολοφονικά σχέδια του αδερφού του. Εκείνος, αδίστακτος και αποφασισμένος να κυλήσει τους Στεφανέους στο αίμα, έχει ως πρώτο στόχο τον Φίλιππο και ήδη ετοιμάζει την πρώτη του ενέδρα.

Πηγή: 7μέρες Tv





Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ