2023-08-23 14:40:03
Φωτογραφία για Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που «συνέλαβε» και φυλάκισε μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της, παρενέβη άμεσα για όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με φαινόμενα ρατσιστική βίας κατά μεταναστών που στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης μετά και την τραγωδία που έλαβε χώρα με τους απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. 

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και ζητά  να γίνουν οι νόμιμες ενέργειες τόσο στο επίπεδο της αναζήτησης των αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όσο και στο επίπεδο της πλήρους διερεύνησης των καταγγελλομένων φαινομένων ρατσιστικής βίας.  

Η κυρία Αδειλίνη μάλιστα ζητάει να διερευνηθεί εάν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένα εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά το σκέλος της παραγγελίας της για τους μετανάστες ζητά επίσης να διερευνηθούν σοβαρά αδικήματα όπως βιαιοπραγία, έκθεση σε κίνδυνο και αρπαγή.  


Δείτε το βίντεο με την αποτροπιαστική συμπεριφορά του άνδρα αλβανικής καταγωγής

Ο συγκεκριμένος άνδρας στην Αλεξανδρούπολη μαζί με δυο Έλληνες κατά τη διάρκεια της φωτιάς έβαλε μετανάστες και πρόσφυγες σε μια «κλούβα» καλώντας τους συμπολίτες του να κάνουν το ίδιο.

Ακούγεται μάλιστα αναφερόμενος στους μετανάστες να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει την κλούβα και υπερηφανεύεται για την πράξη του. Δεν διστάζει να τουτς κατηγορήσει για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει. «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ», είναι τα λόγια του. «Θα μας κάψουν αυτοί ρε π@@@η, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο», αναφέρει Πηγή: tvnea.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ