2023-08-28 11:23:58
Φωτογραφία για Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου με το βλέμμα στο μέλλον



Παροχή στεγαστικού επιδόματος σε καταρτιζόμενους και ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ ανοίγουν νέους ορίζοντες στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου....



Με σχέδιο και αρκετή δουλειά, έχουμε καταφέρει να λειτουργεί στο Μεσολόγγι, ένα σύγχρονο Ι.Ε.Κ. με υψηλό επίπεδο οργάνωσης και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπου παράλληλα προσπαθούμε η μάθηση να αναπτύσσεται σε ένα καινοτόμο και φιλόξενο περιβάλλον. Το Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου είναι τα τελευταία χρόνια, σταθερά το 4ο σε δυναμικότητα, ανάμεσα στα 8 ΔΙΕΚ της Δυτικής Ελλάδας, πίσω από αυτά των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ο απόφοιτος ΙΕΚ λαμβάνει πτυχίο επιπέδου 5, με το πτυχίο του πανεπιστημίου βρίσκεται στο επίπεδο 6, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ψηλά στην αξιολόγηση. Επιπλέον, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεγαλύτερες βαθμίδες, ενώ έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών να στρέφονται στα ΔΙΕΚ για πρόσθετη επαγγελματική κατάρτιση, προκειμένου να αποκτήσουν νέες ευκαιρίες ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά.


Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ, πλέον επιλέγονται από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου με το παράλληλο μηχανογραφικό, δίνοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας.

Το στεγαστικό επίδομα των 1500€ κάθε χρόνο, που πλέον δικαιούνται υπό προϋποθέσεις, με το νόμο 4842/2022 (άρθ. 115) και οι καταρτιζόμενοι των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., όπως οι φοιτητές των Α.Ε.Ι., αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο ώστε να αποφασίσει κάποιος καταρτιζόμενος να παρακολουθήσει την ειδικότητα που τον ενδιαφέρει, μακριά από την πόλη του, επιλέγοντας και το δικό μας ΙΕΚ στο Μεσολόγγι.

Η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, η οποία πλέον είναι επιδοτούμενη και ο πρακτικά ασκούμενος λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η προσπάθειά μας τα τελευταία δύο χρόνια, για την υλοποίηση από το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Τα προγράμματα αυτά που στηρίζουν την κινητικότητα καταρτιζόμενων στο εξωτερικό (χωρίς δικά τους έξοδα), δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου. Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, τη φετινή χρονιά 2023-2024, θα υλοποιήσει δύο ροές κινητικότητας. Σ’ αυτές πρόκειται να συμμετέχουν καταρτιζόμενοι από τις ειδικότητες Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής και Τουρισμού. Υπάρχει λοιπόν μια ακόμη σημαντική ευκαιρία να συμμετάσχει κάποιος καταρτιζόμενος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ στο εξωτερικό, που υλοποιεί το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου.

Επίσης, με την άοκνη προσπάθειά μας το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου συνεχίζει να καινοτομεί, αναγνωρίζοντάς το Πανελλαδικά, για το επίπεδο των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει. Κύριο επίτευγμα το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής γραμματείας Personal.Info. Ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, που το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου είναι το μοναδικό ΔΙΕΚ στην Ελλάδα που εφαρμόζει σε αυτή την κλίμακα κάτι τέτοιο, τα τελευταία χρόνια.

Ήδη, μέσα από τη σύγχρονη ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου www.iekmesol.gr, η οποία είναι μια από τις πιο άρτιες και ολοκληρωμένες στο χώρο των ΔΙΕΚ και έχει αποτελέσει πρότυπο σχεδιασμού για άλλα ΔΙΕΚ τη χώρας, μπορεί κανείς να περιηγηθεί στις γενικότερες δράσεις μας https://iekmesol.gr/activities.

Συνεχίζοντας επίσης, την προσπάθεια ανάπτυξης μεθόδων σύγχρονης επικοινωνίας, υλοποίησε εφαρμογή για κινητές συσκευές Android, με στόχο να παρέχει έγκυρες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η εφαρμογή αποτελεί ένα δυναμικό κανάλι επικοινωνίας, σύγχρονο, λειτουργικό, εύχρηστο και φιλικό, με πλούσιο περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη αντίληψη για την εικόνα και την πληροφορία που θα πρέπει να προσφέρει. Την εφαρμογή μπορείτε να την αναζητήσετε απευθείας στο Google play περιβάλλον ή μπορείτε να οδηγηθείτε άμεσα σ’ αυτή πατώντας στη διεύθυνση:

https://iekmesol.sch.gr/app

Τελευταία, δημιουργήσαμε και την ιστοσελίδα Training Experience | Εμπειρίες κατάρτισης - Προοπτικές καριέρας https://experience.iekmesol.sch.gr

Κύριος στόχος μας είναι, μέσα από αυτή ο υποψήφιος καταρτιζόμενος να γνωρίσει από κοντά το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και να αποκτήσει μια πρώτη εμπειρία κατάρτισης και πως αυτή μπορεί να μετεξελιχθεί σε προοπτική καριέρας.

Οι εγγραφές συνεχίζονται!

Ηλεκτρονικές αιτήσεις επιλογής μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο, μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 15:00

στη διεύθυνση https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι καταρτιζόμενοι που θα επιλέξουν το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, θα βρουν ένα φιλικό περιβάλλον, που θα τους βοηθήσει μέσα από το πρόγραμμα σπουδών που επέλεξαν, να έχουν ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς και έμπειρο διδακτικό προσωπικό που θα είναι αφοσιωμένο στην εκπαίδευση και στην επιτυχία τους. Πιστεύουμε ότι κάθε καταρτιζόμενη και καταρτιζόμενος, αποτελεί ένα μοναδικό άτομο με διαφορετικά ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να υποστηρίξουμε την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών του, δίνοντας ευκαιρίες να αναπτύξει τις ικανότητές του, ενώ θα παρέχουμε ότι χρειαστεί για να πραγματοποιήσει τους στόχους του.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, θα συνεχίζει να κοιτάζει με το βλέμμα στο μέλλον, να προσφέρει ευκαιρίες και να ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, δείχνοντας δρόμους για εργασιακή αποκατάσταση και επαγγελματική επιτυχία.

Δρ Ιωάννης Γ. Χατζής

Διευθυντής ΔΙΕΚ Μεσολογγίου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (27/8/2023)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (27/8/2023)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ