2023-08-29 12:18:40
Φωτογραφία για ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ    Τα μηνύματα που στέλνουν τα  Ανοιχτά ή Κλειστά Σάββατα του  καλοκαιριού από το 2020 έως το 2023



Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η απόφαση για κλειστά ή ανοιχτά Σάββατα τα καλοκαίρια των επιχειρήσεων της τοπικής μας αγοράς αποτέλεσε αιτία εσωτερικής κρίσης στον Εμπορικό σύλλογο Αγρινίου .....

Αυτή η εξέλιξη είναι η αρνητική συνέπεια που καταγράφεται για το θεσμικό όργανο του συλλόγου των εμπόρων η οποία κυρίως θίγει το κύρος του .

Υπάρχουν όμως και τα θετικά αποτελέσματα σε αυτή την αντιπαράθεση που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στον Εμπορικό σύλλογο.

Αυτά προκύπτουν στη πράξη και φαίνονται αφενός μεν από την επιθυμία των καταναλωτών που επιλέγουν και τα Σάββατα για να έρθουν στην αγορά τους καλοκαιρινούς μήνες και αφετέρου από την συμμετοχή όλο και περισσοτέρων συναδέλφων χρόνο με τον χρόνο που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης και επιλέγουν να τις κρατούν ανοιχτές τα Σάββατα του καλοκαιριού.

Ο συνδυασμός μας Ενωμένο Εμπόριο από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι και φέτος, είτε είχε την ευθύνη του συλλόγου με την πλειοψηφία στο Δ.Σ για δύο χρόνια, είτε συμμετέχει σε αυτό σήμερα με τα τέσσερα από τα εννέα μέλη του Δ.Σ υποστήριξε με απόλυτα συνεπή τρόπο από το 2020 το άνοιγμα των καταστημάτων τα καλοκαίρια και αυτό το έκανε γιατί το επέβαλε η λογική, ο ρεαλισμός, ο σεβασμός προς τους καταναλωτές και οι ανάγκες των επιχειρήσεων.

Από τις αρχές του 2020 με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης άλλαξαν τα δεδομένα σε όλους τους τομείς τόσο της κοινωνικής όσο και της οικονομικής ζωής, ιδιαίτερα δε για τις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που σήκωσαν μεγάλο βάρος των συνεπειών αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης.

Στη συνέχεια η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση δημιούργησαν νέες αρνητικές εξελίξεις για την αγορά και τις επιχειρήσεις της δημιουργώντας ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Με βάση όλα αυτά που εξελίχθησαν τα τελευταία χρόνια είναι αδύνατον να μην μπορούν κάποιοι ,ευτυχώς λίγοι, να δουν την πραγματικότητα .

Ακόμη και το φετινό καλοκαίρι που παρά τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν υπήρξε ενδιαφέρον τα Σάββατα και του Ιουλίου και του Αυγούστου λόγω των κοινωνικών εκδηλώσεων και της επισκεψιμότητας που υπήρξε στη πόλη από ετεροδημότες και από συμπατριώτες που διαμένουν στο εξωτερικό που για ακόμη μια φορά επέλεξαν να στηρίξουν την τοπική μας

αγορά τους οποίους και ευχαριστούμε!!!

Τα μέλη του Ενωμένου Εμπορίου στο Δ.Σ του Ε.Σ.Α έχοντας απόλυτη συναίσθηση της θεσμικής τους θέσης ,από την οποία εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους θα συνεχίσουν με συνεπή και υπεύθυνο τρόπο να αγωνίζονται για να έρθουν καλύτερες μέρες στην τοπική μας αγορά.

Σε αυτή μας την προσπάθεια θα επιδιώξουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όσους από τους τοπικούς φορείς πιστεύουν σε κοινές ενέργειες για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας.



ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ