2023-08-30 19:29:56
Φωτογραφία για Τα άγρια άλογα του Πεταλά ξεψυχούν στην άσφαλτο ή πυροβολούνται



Μετά την εκδίωξή τους από το φυσικό τους περιβάλλον, τα άγρια άλογα του Πεταλά ξεψυχούν στην άσφαλτο μετά από τροχαία ατυχήματα ή θανατώνονται από αδίστακτούς πολίτες μέσα σε κτήματα......

Μεγάλο πλήγμα και για την περιοχή της Αμφιλοχίας αποτελούν τα πανέμορφα άλογα του Πεταλά, αφού, τα τελευταία χρόνια με την εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών σε όλο το μήκος του βουνού αναγκάστηκαν να κατέβουν στα πεδινά, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες των αγροτών και ταυτόχρονα να είναι φόβος και τρόμος για πρόκληση ατυχήματος ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Τροχαία ατυχήματα με πιο σοβαρό αυτό με τα τέσσερα νεκρά άλογα στην Ιόνια Οδό τον Ιανουάριο του 2017.

Μάστιγα και για τις καλλιέργειες με μεγάλες καταστροφές και τους αγρότες σε απόγνωση χωρίς να μπορούν να βρουν ωστόσο ανοιχτή πόρτα σε καμιά υπηρεσία. Μάλιστα , πολίτης στη Λεπενού πριν μερικούς μήνες θεώρησε σωστό να θανατώσει τα άλογα που είχαν μπει στο κτήμα του προκαλώντας αποτροπιασμό.

Ρεαλιστικές προτάσεις από τους κατοίκους και φορείς της περιοχή όπως η δημιουργία πάρκου στο οποίο τα άγρια άλογα θα είναι ασφαλή, με παροχή νερού και ελεγχόμενα δεν βρήκε ακόμη ευήκοα ώτα.

Σήμερα ξημερώματα Τρίτης 29 Αυγούστου, ένα νεαρό άλογο βρέθηκε νεκρό στην άκρη του δρόμου λίγο μετά το γήπεδο Σαρδινίων από πιθανό τροχαίο ατύχημα. Μέχρι και αργά το απόγευμα το άτυχο ζώο παραμένει στο σημείο σε κοινή θέα, χωρίς να κινητοποιήσει προς το παρόν κάποια υπηρεσία για την απομάκρυνση και υγειονομική ταφή του.



Δείτε ΕΔΩ την αλληλογραφία πολιτών και φορέων καθώς και τις απαντήσεις των υπηρεσιών.



Δείτε το βίντεο με τα άλογα στα κτήματα και στην άσφαλτο όπως καταγράφηκαν από τους αγροτοκτηνοτρόφους




e-maistros
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ