2023-09-05 10:53:18
Φωτογραφία για Ε.Λ.Φ.Ε. ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ: Εξαπάτηση πολιτών και η αντιμετώπισή της.



       Επανερχόμαστε σε ένα θέμα  για το οποίο έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν με σχετικά δελτία τύπου, το οποίο δυστυχώς συνεχίζει να απασχολεί έντονα τους πολίτες.

Καθημερινά ακούμε από πελάτες περιπτώσεις όπου διάφοροι επιτήδειοι προσποιούμενοι τους λογιστές και με πρόφαση την είσπραξη διαφόρων επιδομάτων ή επιστροφών φόρου, ζητούν την αποκάλυψη κωδικών ή άλλων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους φορολογούμενους από τέτοιου είδους απάτες, ενημερώνουμε τα εξής:

-          Ο λογιστής δεν θα σας καλέσει στο τηλέφωνο ούτε θα βάλει κάποιον τρίτο για να ζητήσει  ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. κωδικούς taxis.   

-          Σε καμία εργασία του ο λογιστής δεν χρειάζεται τους κωδικούς πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς (e-banking).

-          Όταν λαμβάνεται email από τον λογιστή σας με το οποίο σας ζητά προσωπικά στοιχεία επιβεβαιώστε ότι η διεύθυνση του email ανήκει στον λογιστή σας.

   -  Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι, είτε έγινε προσπάθεια απάτης είτε έπεσε θύμα απάτης, να ενημερώνει άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 


 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ